kedd, április 16, 2024

Newgarden: Ez volt életem legmenőbb győzelme

Dátum:

Megosztás:

Josef Newgarden csak három kört vezetett, szemben csapattársa 186 körével, de a legfontosabb, utolsó kör végén ő állt az élen.

- Reklám -

Newgarden a felső ívről előzte meg csapattársát, Scott McLaughlint a Texas Motor Speedway-en rendezett verseny utolsó körének, utolsó kanyarjában, és végül 0,0669 másodperccel nyert.

- Reklám -

Én mondom, ordítottam!” – mondta a Penske kétszeres bajnoka. „Már jóval a célvonal előtt a rádión kiabáltam, amit általában nem szoktam. Nem szokás ilyet csinálni. Olyankor még a versenyre koncentrálsz.

Még soha nem volt ilyen vége egy futamnak sem. Soha nem voltam még olyan helyzetben, hogy ilyen győzelmet tudtam volna aratni.

- Reklám -

Nagyon izgatott voltam. Még mindig az vagyok. Ez az egyik legmenőbb győzelem, talán a legmenőbb győzelem, amit valaha is arattam.

Newgardennek közel sem volt tökéletes napja, hiszen a hetedik helyről kellett rajtolnia, és egy ponton még a top 10-ből is majdnem kiesett.

Egy korai kiállás azonban azt jelentette, hogy a friss gumikon jobb tempót tudott autózni mint riválisai, és így a mezőny elejére került, csapattársa mögé.

Josef Newgarden és Scott McLaughlin a célvonalnál
Josef Newgarden és Scott McLaughlin a célvonalnál Fotó: Penske Entertainment: Chris Jones/IndyCar Media

A Penskénél az üzemanyag menedzselése volt a fő cél

Newgarden ezt követően is az élmezőnyben maradt, bár az utolsó stintben az első hat között sok helycsere történt, mivel a versenyzők kénytelenek voltak üzemanyagot spórolni.

Ez a türelem versenye volt, az biztos, legalábbis számunkra az volt” – jelentette ki Josef Newgarden. „Végig próbáltuk menedzselni a fogyasztást. Rengeteg viszontagságon kellett átküzdenünk magunkat.

Az utolsó újraindításnál mindenki nyomta neki, úgy tűnt senki nem aggódik a fogyasztás miatt. Visszaestem a hatodik vagy hetedik helyre. Aztán persze szépen lassan visszatértem előre.

A végén tudtam, hogy Scottot nagyon nehéz lesz megelőzni. Két körrel a vége elkönyveltem, hogy ez már nem fog megtörténni.

Majdnem el is dobtam az autót a T4-ben, annyira keményen nyomtam neki. Aztán jött az utolsó kör, és minden megváltozott.

Josef Newgarden elismerte, hogy mindent egy lapra tett fel azért, hogy megszerezze idei első győzelmét.

A 3-as kanyarhoz érve a forgalom adott nekem egy lehetőséget. Úgyhogy kockáztattam, és megpróbáltam megnyerni a futamot. A felső ívre kerültem, és úgy voltam vele, ha a falban kötök ki, akkor ez van.

Akkor is Scott nyerte volna a versenyt, és remek napja lett volna a csapatnak. Végül sikerült megcsinálnom az előzést, és az úton tartani az autót. Nagyon fel voltam dobva. Soha nem voltam még ennyire izgatott.