vasárnap, április 14, 2024

Nagyon várja a fiatal pilóta, hogy végre hozzá hasonló képességűekkel versenyezzen

Dátum:

Megosztás:

Az Indy Lights 2021-es bajnoka, Kyle Kirkwood új csapatnál folytatja a pályafutását az IndyCar-ban, és az egyik előnynek azt látja benne, hogy házon belül erősebb lesz a konkurencia. Szerinte ez a fejlődés kulcsa.

- Reklám -

Kirkwood 2022-ben mutatkozott be az IndyCar-ban, és a sereghajtók közé tartozó istállóval legjobb eredményként egy 10. helyet tudott felmutatni, a házon belül ő érte el a legjobb végeredményt az összetettben a 24. hellyel. Idén már az Andretti Autosportnál fog versenyezni, amellyel az Indy Lights bajnoki címét szerezte, az itteni küzdelem vélhetően nagyobb falatot jelent majd neki. Ő azonban nem bánja ezt, sőt.

- Reklám -

A gokartos időszakom óta sosem voltam egy csapatban olyan pilótákkal, akikkel folyamatosan összemérhettem magam, minden egyes alkalommal. Ezt nagyon várom – mondta az IndyCar Youtube-csatornájának adott interjúban – Nagyon fontos, hogy legyenek referenciát jelentő versenyzők körülöttünk, mert ez mindenkinek a teljesítményét növeli, mindenkit jobb teljesítményre sarkall.

Kirkwood az IMSA-ban is rajthoz áll a detroiti hétvégén

- Reklám -

Kirkwood csapattársai Colton Herta, Romain Grosjean, Devlin DeFrancesco lesznek idén, akik valóban magasabb polcra valók, mint akikkel a tavalyi évben osztozott a garázson az A.J. Foyt Racingnél. Előző csapattársai közül például egyik sem áll még dobogóra IndyCar-futamon.