csütörtök, június 8, 2023

Kirkwood az IMSA-ban is rajthoz áll a detroiti hétvégén

Date:

Share:

Kyle Kirkwood a Vasser Sullivan Racing színeiben is indul Detroitban, méghozzá a népes GTD kategóriában.

- Advertisement -

A GTD Pro csapatok ugyan nem részesei a futamoknak, azonban a Vasser Sullivan Racing így egy másik GTD autót is nevez a versenyekre. Az Andrettivel frissen leszerződött Kirkwood Ben Barnicoat-tal közösen vezeti majd a Vasser Sullivan 17-es Lexus RC F GT3-asát az IMSA soron következő hétvégéjén, melyet közösen tartanak az IndyCar-ral.

- Advertisement -

Izgatottan várjuk, hogy Kyle velünk versenyezhessen ezen a nagyon sűrű, dupla futamos sportautó és IndyCar hétvégén Detroitban” – mondta a Vasser Sullivan csapatfőnöke, James ‘Sulli’ Sullivan. „Ezek a sprintversenyek 100 perces harcok, és már alig várjuk, hogy Kyle felvegye a kesztyűt!

Amióta 2020-ban csatlakozott a Vasser Sullivanhez, Kirkwood, a 2021-es Indy Lights bajnok, hét Michelin Endurance Cup futamon indult a csapat színeiben. A floridai Jupiterből származó 23 éves versenyző 2021-ben megszerezte pályafutása első IMSA pole pozícióját a Watkins Glen International hatórás versenyén, és ebben a szezonban a negyedik helyig vezette a csapatot a történelmi Daytona 24 versenyen.

Szuper lelkes vagyok, hogy újra a Vasser Sullivannal dolgozhatok együtt a Lexus RC F GT3-ban. Már jó ideje nem ültem az autóban, és alig várom, hogy részt vehessek az első sprintversenyemen.” – mondta Kirkwood. „Detroitban kettős feladatot fogok ellátni. Az IndyCar-ban és az IMSA-ban is versenyzem. Ez több időt jelent számomra a pályán, ami nagyon szórakoztató lesz. Alig várom, hogy ismét a Vasser Sullivan Lexusát vezessem, és készen állok a kihívásra.