back to top
csütörtök, május 30, 2024

Megkezdődnek a privát tesztek az IndyCar-ban

Dátum:

Megosztás:

Az NTT IndyCar series csapatai a Sebring International Raceway-en tesztelhetnek először az új szezon előtt.

- Reklám -

Mivel a széria szigorúan korlátozza a tesztelést, a csapatok többsége február előtt nem veti be a technikát. Akadnak viszont olyanok, akik korábban, már januárban élnek a lehetőséggel és pályára viszik a Dallara IR18-at.

- Reklám -

Az első fecskék

Az idei első helyszín nem más, mint a Sebring International Raceway, ahol január 9-én két Honda-motoros csapat kezdi meg az edzést. A Meyer Shank Racing versenyzői Helio Castroneves és Simon Pagenaud, valamint a Rahal Letterman Lanigan pilótája, Christian Lundgaard is rója a majd köröket, utóbbi egy újoncoknak járó tesztnapot használ ki.

A Chevy-motoros csapatok közül az A.J. Foyt Racing és a Team Penske január 19-én egy-egy autóval végez értékelő teszteket.

- Reklám -

A szezon előtti utolsó lehetőség

A mezőny nagy része február 14-15-ig kivár a teszteléssel. A hétfői napra 20, a keddi tesztre pedig négy autó van beütemezve, melyet a Sebring International Raceway rövidített nyomvonalán tartanak.

Az Andretti Autosport 4, az Arrow McLaren SP 2, a Chip Ganassi Racing 4, a Dale Coyne Racing 1, az Ed Carpenter Racing 2, a Juncos Hollinger Racing 1, a Rahal Letterman Lanigan és a Team Penske pedig 3-3 autóval jelentkezett be február 14-re. A DCR ugyanekkor David Malukas újonc napját használja ki. Másnap, azaz kedden a DCR mindkét versenyzője pályára gurul majd, illetve az évben elsőként tesztelő Meyer Shank Racing is visszatér Sebringbe mindkét pilótájával.

Az ovál tesztek csak a február 25-27 között megrendezett szezonnyitó hétvége, a Firestone Grand Prix of St. Petersburg után kezdődnek.