péntek, szeptember 22, 2023

Megjelent a tőzsdén az Andretti név

Dátum:

Megosztás:

Az Andretti Acquisition Corp., egy speciális céllal létrehozott felvásárlási társaság (SPAC) megkezdte a kereskedést a New York-i tőzsdén.

- Advertisement -

Az Andretti Autosport alapítója, vezérigazgatója és elnöke, Michael Andretti lett cég társ-vezérigazgatója. Partnere gyermekkori barátja, Bill Sandbrook, aki legutóbb a U.S. Concrete vezérigazgatója volt.

- Advertisement -

Az Andretti Acquisition Corp. egy Kajmán-szigeteki mentességet élvező társaságként bejegyzett blanketta cég, amelynek üzleti célja egy vagy több vállalkozással vagy szervezettel történő egyesülés, részvénycsere, eszközvásárlás, részvényvásárlás, átszervezés vagy hasonló üzleti kombináció megvalósítása – írja a Motorsport.com.

Bár a társaság bármilyen üzletágban, iparágban vagy földrajzi helyen folytathat üzleti összeolvadást, jelenleg olyan lehetőségekre igyekszik összpontosítani, amelyek az Andretti márkanév hasznára lehetnek, mind a motorsporton belül, mind azon kívül.

- Advertisement -

A 20 000 000 részvényes első nyilvános kibocsátás árazása 10 dollár volt darabonként. A befektetési jegyeket a New York-i tőzsdén (NYSE) jegyzik majd, és a „WNNR.U” szimbólummal kereskednek velük.

A 42 IndyCar győzelemmel rendelkező – amely még mindig a negyedik az örökranglistán – Michael Andretti visszavonulása óta elsősorban saját csapata vezérigazgatójaként és elnökeként vált ismertté, amely öt IndyCar Series bajnoki címet és hat Indy 500 győzelmet tudhat magáénak.

2021-ben Colton Herta három győzelmet szerzett, mely a bajnokság hatodik helyére volt elég

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.