back to top
szerda, május 29, 2024

Megjelent a tőzsdén az Andretti név

Dátum:

Megosztás:

Az Andretti Acquisition Corp., egy speciális céllal létrehozott felvásárlási társaság (SPAC) megkezdte a kereskedést a New York-i tőzsdén.

- Reklám -

Az Andretti Autosport alapítója, vezérigazgatója és elnöke, Michael Andretti lett cég társ-vezérigazgatója. Partnere gyermekkori barátja, Bill Sandbrook, aki legutóbb a U.S. Concrete vezérigazgatója volt.

- Reklám -

Az Andretti Acquisition Corp. egy Kajmán-szigeteki mentességet élvező társaságként bejegyzett blanketta cég, amelynek üzleti célja egy vagy több vállalkozással vagy szervezettel történő egyesülés, részvénycsere, eszközvásárlás, részvényvásárlás, átszervezés vagy hasonló üzleti kombináció megvalósítása – írja a Motorsport.com.

Bár a társaság bármilyen üzletágban, iparágban vagy földrajzi helyen folytathat üzleti összeolvadást, jelenleg olyan lehetőségekre igyekszik összpontosítani, amelyek az Andretti márkanév hasznára lehetnek, mind a motorsporton belül, mind azon kívül.

- Reklám -

A 20 000 000 részvényes első nyilvános kibocsátás árazása 10 dollár volt darabonként. A befektetési jegyeket a New York-i tőzsdén (NYSE) jegyzik majd, és a „WNNR.U” szimbólummal kereskednek velük.

A 42 IndyCar győzelemmel rendelkező – amely még mindig a negyedik az örökranglistán – Michael Andretti visszavonulása óta elsősorban saját csapata vezérigazgatójaként és elnökeként vált ismertté, amely öt IndyCar Series bajnoki címet és hat Indy 500 győzelmet tudhat magáénak.

2021-ben Colton Herta három győzelmet szerzett, mely a bajnokság hatodik helyére volt elég