szombat, február 24, 2024

McLaughlin a pole-ban, Herta a falban, és csak a végéről rajtolhat

Dátum:

Megosztás:

Scott McLaughlin idei második pole pozícióját szerezte meg Nashville-ben, miután a nagy esélyes Colton Herta a falban kötött ki.

- Reklám -

Scott McLaughlin lesz az IndyCar új utcai pályás királya? Az Új-zélandi versenyző ugyanis St. Petersburg után Nashville-ben is a pole-ba került.

- Reklám -

„Azt kell, hogy mondjam, hogy amikor ez a szponzor van az autón, akkor nagyon gyorsak vagyunk” – mondta viccesen McLaughlin. „Megnyertük St. Pete-et vele, megnyertük Mid-Ohio-t vele, és most pole-ban vagyunk.”

„Nagyon büszke vagyok a srácok, az autó fantasztikus volt. Ez volt a nagybetűs kör.”

- Reklám -

A Team Penske ifjú titánja az utolsó pillanatban happolta el a pole-t Romain Grosjean orra alól, akinek így meg kellett elégednie a második hellyel.

A harmadik helyről az utóbbi hetekben szenzációs teljesítményt nyújtó Christian Lundgaard indulhat, aki indianapolisi második helye után arról álmodozik, hogy a dobogón egy fokkal feljebb léphessen.

A legjobb 6-ba még Álex Palou, Pato O’Ward és Josef Newgarden került be.

Will Power drámai módon esett ki a legjobb 12-ben, hiszen bár időeredménye alapján bejutott a legjobb 6-ba, azonban mivel egyszer sárga zászlót okozott, ezért elvesztette a legjobb körét, így csak a 8. helyről rajtolhat majd. Helyette O’Ward került be a fast 6-be.

Megint Palou vitte a Ganassi zászlóját, hiszen a bajnoki második Marcus Ericsson a 18., Scott Dixon a 14., Jimmie Johnson pedig csak a 26. lett.

Az időmérő nagy vesztese mégis Colton Herta volt, aki már az első szakaszban a gumifalba ütközött, és piros zászlót okozott, így elveszítette a körét, és csak a 23. helyről rajtolhat majd.

Csapattársa, az Indianapolisban több, mint 3 éves nyeretlenségi szériát megszakító Alexander Rossi sem járt sokkal jobban, hiszen szenvedett és a 17. helyet szerezte meg.

Végeredmény