back to top
péntek, június 21, 2024

Max Chilton befejezte IndyCar karrierjét

Dátum:

Megosztás:

Max Chilton befejezte IndyCar-karrierjét, de kitart amellett, hogy nem hagyja abba az autóversenyzést, és a sportautók világába készül.

- Reklám -

Az ex-Formula-1-es pilóta Chilton 2015-ben költözött át a tengerentúlra, és a Carlinnal próbára tette magát az Indy Lights sorozatban.

- Reklám -

Annak ellenére, hogy három futamot kihagyott, Chilton az ötödik helyen végzett a bajnokságban, részben az Iowa Speedwayen aratott győzelmének köszönhetően. Emellett három pole pozíciót is szerzett.

A következő évben Chilton az IndyCarba igazolt a Chip Ganassi Racing csapatával, és 2017-ben 50 kört vezetett az Indianapolis 500-on, végül a negyedik helyen végzett.

- Reklám -

Chilton legkiugróbb eredménye ebben az évben született, amikor egy 11. helyet ért el Long Beachen.

Chilton elárulta, hogy az IndyCarban töltött ideje lejárt – bár nem vonul vissza a sportágtól.

Az én döntésem volt, hogy abbahagyom az IndyCart, és egy ideje már gondolkodtam rajta. Volt néhány vállalkozásom, amit ki akartam terjeszteni, de nem volt rá időm, ezért hoztam meg a döntést.

Nem akasztom szögre a sisakomat – ezért nem jelentettem be semmit azóta, hogy utoljára indultam az IndyCarban. Nem akarom, hogy az emberek azt higgyék, visszavonultam” – mondta a brit versenyző.

Szeretnék majd LMDh autóban ülni, de azt hiszem ezek a helyek egyelőre elkeltek, de talán 2023-ban találok majd magamnak lehetőséget.

Minden vágyam az, hogy újra Le Mans-ban versenyezhesse! Ez az, amiért szenvedélyesen rajongok, és nagyon remélem, hogy erre 2023-ban szintén lesz rá lehetőségem.

Chilton az idei terveiről is beszámolt: „Erősen kétlem, hogy bárhol is versenyeznék idén, mert én nem keresem a lehetőségeket, a szezon pedig nemsokára kezdődik.