back to top
vasárnap, május 26, 2024

Különleges országot szemelt ki a terjeszkedésre az IndyCar

Dátum:

Megosztás:

Az Autosport beszámolója szerint a bajnokság vezetése delegációt küldött Argentínába, hogy feltérképezzék, mik a lehetőségek a versenyrendezésre az országban. Az újonc Agustin Canapino népszerűsége viheti új helyszínre a sorozatot.

- Reklám -

Van előzménye az Egyesült Államokon kívüli IndyCar-versenyeknek, Kanadán kívül például Japánban, Ausztráliában és Brazíliában is rendeztek már futamot. Dél-Amerikában Sao Paulo volt része a bajnokságnak 2010-től 2023-ig, és most úgy néz ki, a kontinensre potenciálisan visszatérhet a mezőny, méghozzá Argentínába, Canapino szülőhazájába.

- Reklám -

Egy esetleges IndyCar-futam helyszíne a Termas de Rio Hondo lenne, amelynek pályája jelenleg többek között a MotoGP-nek házigazdája, korábban fogadta a túraautó világbajnokság mezőnyét is. Itt novemberben már tartottak egy bemutatót Canapinóval, az akkori sikeres fogadtatás hatására döntöttek úgy az IndyCar-nál, hogy megéri foglalkozni a bővítés gondolatával.

Óriási parádét csapott az IndyCar Argentinában

- Reklám -

A sorozat képviseletében a Penske Entertainment részéről Mark Miles elnök és Michael Montri alelnök látogatott Argentínába, és velük tartott Canapino csapatának, a Juncos Hollinger Racing-nek az alapítója, Ricardo Juncos is. Őket az argentin turisztikai ügynökség kalauzolták körbe.

Argentína több mint fél évszázada már fogadta a legrangosabb amerikai formaautós bajnokságot, jóllehet, akkor azt még nem IndyCar-nak hívták.