hétfő, február 26, 2024

Jöhet az IndyCar valódi hibrid tesztje

Dátum:

Megosztás:

Június 27-étől három napra lefoglalta a széria az indianapolisi épített pályás nyomvonalat a hibrid tesztek miatt.

- Reklám -

A Honda és a Chevrolet egyaránt részt vesz a teszten, amelyen az új 2,4 literes, ikerturbós V6-os erőforrásokat az autókba szerelt 100 lóerős MAHLE energia-visszanyerő rendszerrel együtt viszik majd pályára.

- Reklám -

Egy sikeres első próba nagy eredmény lenne a sorozat és az ERS szállítója számára egyaránt, mivel az ellátási lánc késedelmei számos kényszerű halasztást okoztak a teljes hibrid csomag fejlesztése során.

A március végi teszt során az autókban még plusz súlyokkal helyettesítették az akkor még beépítésre nem került ERS egységet. A csapatok számára azonban kiderült, hogy az új erőforrások egyelőre megbízhatónak bizonyulnak és az ERS rendszer súlyát szimuláló megoldásnak köszönhetően felmérhették azt is, hogy a rendszer tömege miként befolyásolja az autó egyensúlyát és kezelhetőségét.

- Reklám -

A MAHLE-egységek beszerelésével a Chevy és a Honda tesztcsapatai és a kiválasztott pilóták először tapasztalhatják meg, hogy mit tud a rendszer elektronikus plusz lóerőkkel. A fékezéskor bekövetkező visszatöltésről és a push-to-pass használatakor megérkező extra teljesítményről is megszerezhetik első benyomásaikat a pilóták és a csapatok egyaránt.