back to top
hétfő, május 20, 2024

Ismét változik a Cadillac súlya, megérkezett az új BoP az IMSA-tól

Dátum:

Megosztás:

Az IMSA közzétette a jövő hétvégi detroiti versenyre vonatkozó BoP táblázatot, amelyben a Cadillac DPi-V.R-ek újra súlykorrekciót kapnak.

- Reklám -

Mid-Ohio-ra 10 kg-os könnyítést, a soron következő futamra pedig 15 kg plusz súlyt kaptak a Caddyk. Ezzel az idei évben először érte el a márka a 960 kg-os tömeget, a DPi osztály többi paramétere változatlan.

- Reklám -

Miután a Laguna Seca-i negyedik fordulóra 955 kg-ra emelték a minimális súlyértéket, az IMSA a Mid-Ohio-ra 945 kg-ra állította vissza a Cadillaceket.

A General Motors márkája a Long Beach-i harmadik forduló óta nem nyert futamot, míg az Acura a Wayne Taylor Racing versenyzői, Filipe Albuquerque és Ricky Taylor egymás utáni győzelmeit követően érkezik a hatodik fordulóra.

- Reklám -

Az Acura ARX-05-ösök 920 kilogrammal versenyeznek, mivel Long Beach előtt 10 kilogrammos csökkentést kaptak.

A másik BoP-változás Detroitban a GT Daytona osztályban induló BMW M4 GT3-asok 10 kg-os súlynövelése. Ezzel a Turner Motorsport és a Paul Miller Racing autói 1305 kg-ra emelkednek.

A Turner versenyzői, Bill Auberlen és Robby Foley megnyerték az előző versenyt Mid-Ohióban, miután a futam után technikai szabálytalanságot követett el az Inception Racing McLaren csapata.