vasárnap, április 21, 2024

Fiatal bajnokpilóta túrhatja ki Szatót az utolsó kiadó ülésből

Dátum:

Megosztás:

Sajtóhírek szerint hamarosan teljessé válhat a mezőny az IndyCar-ban, a Dale Coyne Racing kiszemeltje a Hondába Sting Ray Robb, aki az ide vezető bajnokságok közül az F3 szintűben bajnok lett.

- Reklám -

A Motorsport.com azt írja, a szerződést napokon belül aláírhatják. Robb 2020-ban magabiztosan nyerte meg az Indy Pro 2000 bajnokságát az IndyCar-ban tavaly már bemutatkozó Devlin DeFrancesco előtt, majd az Indy Lights-ba lépve egy 8. és egy 2. helyet szerzett az összetettben. Elsősorban a kiegyensúlyozottságának köszönhetően szerepelt ilyen jól, hiszen bár csak egy futamon győzött a két év alatt, egy éve nyolcszor állt dobogóra a tizennégy futamon.

- Reklám -

Korábban úgy hírlett, hogy az oválpályákon Szato Takuma versenyezhet a csapatnál, de úgy néz ki, ez elmarad. A csapatfőnök méltatta Robbot, miután tesztelt náluk az év elején Sebringben, ugyanott, ahol a Ferrari utánpótlás-programjához tartozó Robert Svarcman. „Sting Ray kiválóan teljesített. Svarcman önéletrajza jobb, hiszen egy nagyobb csapatnál vezetett egy állítólag jobb mérnök [Ross Bunnell] támogatásával, aki mellesleg korábban nálunk dolgozott, mégis csupán négy századmásodperccel maradtunk el tőlük” – mondta Coyne.

Takuma Sato óriási lépésre szánta el magát, itt a vége?

- Reklám -

Nagyon elégedett vagyok, hogy Sting Ray jó munkát végezhet nálunk. Figyelembe véve, hogy újonc, megfelelő visszajelzéseket adott [az autóról]. Azt gondolom, az Indy Lights autója jó pilótákat nevel ki, akik képesek alkalmazkodni az erősebbekhez. David Malukasnál láttuk ezt, és szerintem ugyanezt fogjuk Sting Ray-jel.

A Dale Coyne Racing kiváló helynek számít az újoncok nevelésére. Egyelőre annyi biztos, hogy a második szezonjára készülő David Malukas lesz az egyik pilótájuk.