hétfő, február 26, 2024

Indy Lights tehetséggel erősít A.J. Foyt csapata

Dátum:

Megosztás:

Az A.J. Foyt Racing csapata az Indy Lights futamgyőztes Benjamin Pedersent igazolja le az Andrettihez távozó Kyle Kirkwood helyére.

- Reklám -

Az Indy Lights sorozat az utolsó lépcsőfok a Road to Indy ranglétráján – alatta a USF Juniors, a USF2000, és az Indy Pro 2000 szerepel – és az itt jól teljesítő versenyzők általában esélyt kapnak az IndyCarban is.

- Reklám -

Csak néhány nevet említve, Pato O’Ward, Josef Newgarden, és Scott Dixon is ebből a szériából került fel a „királykategóriába”.

A 23 éves Pedersen, aki Portlandben a pole pozícióból győzött, és ezzel az Indy Lights bajnokság ötödik helyére került, hét évnyi junior versenyzés után érkezik az IndyCarba.

- Reklám -

Az elmúlt két szezonban a Global Racing Group with HMD Motorsports Lights nevű versenyautójával 11 dobogós helyezést szerzett.

Pedersen a 2022-es évad nagy részét a Foyt csapat körül töltötte, hogy az IndyCar-edzések során tanuljon, és felkészüljön a régóta várt átigazolásra a Chevy-motoros alakulathoz.

Nagyon várom, hogy elkezdődjön a munka” – mondta Pedersen, aki többéves szerződést írt alá. „Sok időt töltöttem az idei szezonban az A.J. Foyt Racinggel, hogy megtanuljam az IndyCar versenyzés minden csínját-bínját, és nagyon jó volt ezt az Indy Lights-szezonommal együtt csinálni.

Az IndyCar volt a célom, amikor 2016-ban elkezdtem a junior kategóriákban indulni.

Csapattársához hasonlóan Pedersen autószámát is csak később jelentik be. Mivel a Foyt-program jelentős lépéseket szeretne tenni a versenyképesség terén, úgy vélik, hogy Pedersen édesapja, Christian, a Microsoft sikeres vezetője, jelentős üzleti és menedzsment szaktudásával segítheti a munkát.