szombat, május 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
KezdőlapIndyCarIndianapolisban belép a modern korba az IndyCar

Indianapolisban belép a modern korba az IndyCar

- Hirdetés -

Az NTT IndyCar Series új elektronikus sportbírói rendszert vezet be a versenyek lebonyolítására, beleértve a digitális zászlós táblákat is.

A szombati GMR Nagydíjtól kezdve az Indianapolis Motor Speedway egész területén elhelyezett fényjelző táblák a zászlók kódjait és a helyi marshaloktól és a versenyirányítástól származó információkat fogják megjeleníteni.

- Hirdetés -

A technológiát, amelynek célja, hogy növelje a sportbírók biztonságát és javítsa a zászlók láthatóságát a versenyzők számára, az EM Motorsport szállítja. A vállalat hasonló biztonsági eszközöket működtet a Forma-1, a MotoGP és a Le Mans-i 24 órás versenyek számára is.

Az NTT IndyCar Series bővülő kapcsolata az EM Motorsporttal nagyban javítja a versenyirányításban rendelkezésünkre álló eszközöket” – mondta Kyle Novak, az IndyCar versenyigazgatója egy közleményben.

- Hirdetés -

Bármikor, amikor egy zászlót meglengetnek, automatikus vizualizációt kapunk a pálya állapotáról. Lehetőségünk lesz arra is, hogy automatizáljuk az olyan értesítéseket, mint például a teljes pályát jelző sárgák vagy a piros zászlók.

Az EM Motorsport és az IndyCar a szezon első négy futamán tesztelte a rendszert.

A közel kétméteres panelek egy iPhone képernyőjének 22-szeres fényerejével és 70 fokos betekintési szöggel rendelkező kijelzőket kínálnak majd, hogy segítsék a versenyzőket az információkkal.

A pályabírók csökkenthetik a reakcióidőt azzal, hogy kézi távirányítókkal jelzik az incidenseket, értesítve a versenyzőket és a reagáló csapatokat.

A zászlófények a járművezetők kormánykerekén és a hátsó csillapítón lévő esőfény is megjelenik.

Rendkívül boldogok vagyunk, hogy 2022-ben a T3 zászlós tábláink és az Electronic Marshalling System bevezetésével növelhetjük támogatásunkat az NTT IndyCar Series számára” – mondta Luca De Angelis, az EM Motorsport helyettes vezetője a közleményben.

Az Amerika első számú együléses sorozatával való együttműködés nem csak a versenyzők és a marsallok biztonságának javítását segíti, hanem lehetővé teszi számunkra, hogy felgyorsítsuk a legújabb biztonsági innovációk fejlesztési ütemét.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss