kedd, június 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapIndyCarHülkenberg áll a McLaren IndyCar csapata listájának élén

Hülkenberg áll a McLaren IndyCar csapata listájának élén

- Hirdetés -

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown megerősítette, a nemrég velük tesztelő Nico Hülkenberg az IndyCar csapatuk kívánságlistájának eleje felé konvergál.

A német 108 kört teljesített a Barber Motorsports Parkban. Habár az öt versenyző közül ő volt a leglassabb, így is nagy hatást gyakorolt a csapatra.

- Hirdetés -

Az Arrow McLaren SP jövőre nem indít harmadik autót a tengerentúli szériában az Indy 500-on kívül, ugyanakkor Hülkenberg 2023-ra mindenképp komoly esélyes lehet.

Az IndyCar az agresszív versenyzőket díjazza, és Nicót olyan fickónak tartjuk, aki felkapaszkodik a kormányra – ahogy Amerikában mondják” – nyilatkozta Zak Brown. „Nagyon izgatottan várjuk, hogy lássuk, szerintünk élvezni fogja, mint ahogy Fernando Alonso, Romain Grosjean vagy Marcus Ericsson tette.

- Hirdetés -

Biztosan nem fogunk harmadik autót indítani” – folytatta a jövő évi tervekkel. „Indianapolisban szeretnénk, illetve az év későbbi részében valamikor, egy teljes, három autós programra készülve 2023-ra.

Brown pedig arra is utalt, hogy Hülkenberg lehet a befutó erre az évre új pilótaként. Őt Andreas Seidl mutatta be neki, akinek keze alatt nyert 2015-ben Hülkenberg Le Mans-ban: „Ismeri Nicót, van közös történelmük. Andreas segít, amikor és ahol tud, ha szükségem van egy szívességre, és határozottan segített Nico felkeresésében.

- Advertisement -

Friss