back to top
szerda, május 29, 2024

Hosszú idő után végre hazamehetett a kórházból Alex Zanardi

Dátum:

Megosztás:

Másfél éve már, hogy az autóversenyzőből lett paralimpikon Alex Zanardi súlyos balesetet szenvedett, amikor handbike-jával edzett. Mostantól otthon folytatja a rehabilitációt.

- Reklám -

A BMW Italia kérdésére a feleség Daniela árult el információkat Zanardi állapotával kapcsolatban. Az exversenyző-parilimpikon a BMW márkanagykövete, így a németek is aggódnak az állapotáért.

- Reklám -

Alex néhány hete elhagyhatta a kórházat és velünk gyógyulhat tovább” – idézi Danielát a Gazzetta dello Sport. „Nagyon sokat vártunk arra, hogy ez végre megtörténhessen, és emiatt most nagyon boldogok vagyunk. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne térnénk vissza időről időre speciális klinikákra.

A szerető környezet rengeteget segíthet. – „A nagyon hosszú kórházi időszak után fontos lesz számára a hazatérés a családjához. Másfél évig csak maszkos, köpenyes emberek vették körül, a látogatások száma pedig minimális volt. Most egész nap vele lehetünk, és így egy kicsit visszatérhetünk vele a normalitás felé. Nagyon hálásak vagyunk az orvosai által végzett munkáért.

- Reklám -

Rettenetesen hosszú út vezetett Zanardi hazatéréséig. – „A folyamat nagyon nem volt egyszerű” – folytatja a feleség. „Rengeteg idegsebészeti beavatkozáson esett át, amely nem volt mentes a komplikációktól sem. Most már tudja követni a kiírt fizikai és mentális edzéseket. Tud velünk kommunikálni, még ha egyelőre nem is beszéd formájában. Egy ilyen hosszú kóma után a hangszálaknak vissza kell nyerni a rugalmasságukat. Zajlik a kezelése ezzel kapcsolatosan is.

A kétszeres CART-bajnok Zanardi a 2001-es szezon lausitzringi futamán elszenvedett súlyos balesetben vesztette el mindkét lábát. Így lett belőle handbike-paralimpikon, amelyben egyébként 2012-ben és négy évre rá két-két aranyérmet is szerzett.