vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarHosszú idő után végre hazamehetett a kórházból Alex Zanardi

Hosszú idő után végre hazamehetett a kórházból Alex Zanardi

- Hirdetés -

Másfél éve már, hogy az autóversenyzőből lett paralimpikon Alex Zanardi súlyos balesetet szenvedett, amikor handbike-jával edzett. Mostantól otthon folytatja a rehabilitációt.

A BMW Italia kérdésére a feleség Daniela árult el információkat Zanardi állapotával kapcsolatban. Az exversenyző-parilimpikon a BMW márkanagykövete, így a németek is aggódnak az állapotáért.

- Hirdetés -

Alex néhány hete elhagyhatta a kórházat és velünk gyógyulhat tovább” – idézi Danielát a Gazzetta dello Sport. “Nagyon sokat vártunk arra, hogy ez végre megtörténhessen, és emiatt most nagyon boldogok vagyunk. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne térnénk vissza időről időre speciális klinikákra.

A szerető környezet rengeteget segíthet. – “A nagyon hosszú kórházi időszak után fontos lesz számára a hazatérés a családjához. Másfél évig csak maszkos, köpenyes emberek vették körül, a látogatások száma pedig minimális volt. Most egész nap vele lehetünk, és így egy kicsit visszatérhetünk vele a normalitás felé. Nagyon hálásak vagyunk az orvosai által végzett munkáért.

- Hirdetés -

Rettenetesen hosszú út vezetett Zanardi hazatéréséig. – “A folyamat nagyon nem volt egyszerű” – folytatja a feleség. “Rengeteg idegsebészeti beavatkozáson esett át, amely nem volt mentes a komplikációktól sem. Most már tudja követni a kiírt fizikai és mentális edzéseket. Tud velünk kommunikálni, még ha egyelőre nem is beszéd formájában. Egy ilyen hosszú kóma után a hangszálaknak vissza kell nyerni a rugalmasságukat. Zajlik a kezelése ezzel kapcsolatosan is.

A kétszeres CART-bajnok Zanardi a 2001-es szezon lausitzringi futamán elszenvedett súlyos balesetben vesztette el mindkét lábát. Így lett belőle handbike-paralimpikon, amelyben egyébként 2012-ben és négy évre rá két-két aranyérmet is szerzett.

- Advertisement -

Friss