kedd, június 6, 2023

Rekordközeli nevező a Chili Bowl-on

Date:

Share:

A világ legrangosabb dirt pályás versenyére, a Chili Bowl-ra immár 362 nevezés érkezett.

- Advertisement -

Kevés olyan autóverseny létezik a világon, amely nektárdús virágként csalogatja a legrangosabb versenysorozatok sikerre éhes csillagjait. Legyen szó az amerikai szériaautózás, formulaautózás, vagy épp a gyorsulási szakág képviselőiről, a Chilli Bowl Nationals évről évre rendkívül népes, és neves mezőnyt vonultat fel.

- Advertisement -

Az úgynevezett Midget autókkal, a Tulsa Expo Center negyedmérföldes dirt oválján rendezett verseny ezúttal sem szűkölködik majd nagy nevekben. A rekordközeli, több, mint 360 fős nevezési listán felfedezhetjük többek közt a NASCAR Kupa sorozat 2020-as bajnoka, Chase Elliott, valamint az idei győztes Kyle Larson nevét is. Utóbbi ráadásul az utóbbi két évben megnyerte a Chili Bowl-t, így címvédőként vág neki a 2022-es viadalnak.

A NASCAR versenyzők közül a mezőnyben köszönthetjük még a versenyt 3 alkalommal megnyerő korábbi Truck bajnok Christopher Bellt. Rajta kívül a Stewart-Haas Racing idei újonca, Chase Briscoe is megméretteti magát.

A Midget versenyzés Super Bowl-jának is hívott versenyen IndyCar versenyzők is jelen lesznek. Közülük jelen állás szerint Conor Daly és Santino Ferrucci képviseltetik magukat.

A 36. Chili Bowl Nationals január 10. és január 15. közt kerül megrendezésre.