back to top
csütörtök, június 20, 2024

Herta az F1-es lehetőség ellenére is az IndyCarra akar koncentrálni

Dátum:

Megosztás:

Colton Herta majd valamikor a 2022-es szezon folyamán tesztelheti a McLaren autóját. Addig viszont sok a munkája az IndyCarban.

- Reklám -

Colton Herta a napokban kötött szerződést a McLaren F1-es istállójával. Ennek keretein belül majd tesztelheti is az autót a Forma-1 idei szezonjában, de ez azért még odébb van. Rengeteg munkája lesz az IndyCarban is.

- Reklám -

Ezt még ki kell találni” – fogalmazott Herta még szombaton. „Nagyon hektikus szezon áll előttünk az IndyCarban, szóval ebbe kell majd valahova besuvasztani ezt a lehetőséget. Gondolom, ez majd az év vége felé fog megtörténni. Egyelőre még túl sok a megoldandó dolog ezzel kapcsolatban. Mit fogunk csinálni pontosan, mikor fogjuk csinálni… De gondolom, jönnek majd a hírek ezzel kapcsolatban akár a csapat részéről, akár az enyémről a következő hetekben.

Herta egyelőre igyekszik nem túl sokat belelátni a lehetőségbe. De azért persze örül. „Nagyon várom már, hogy egy kis betekintést kaphassak azzal kapcsolatban, hogy is működik egy F1-es autó. Vannak ezzel kapcsolatban fehér foltjaim, az biztos, hogy nagyon más lesz. Szabad szemmel persze hasonlít a két autó, de vezetni például már elég máshogy kell. De biztos vagyok abban, hogy mire erre kerül a sor, a McLaren megfelelően felkészít a lehetőségre.

- Reklám -

Herta (O’Wardhoz hasonlóan) nem titkolja – nagyon is benne lenne egy Forma-1-es szereplésben. Ezzel Alexander Rossi után az első amerikai lehetne a száguldó cirkusz mezőnyében.

Az F1-es versenyzés totálisan a cél. Remélhetőleg előbb-utóbb adódik valamilyen lehetőség. Csodálatos lenne. Nem is csak nekem, de az amerikai szurkolóknak és a bajnokságnak is. De ez jelenleg csak egy tesztlehetőség. Egyelőre nem is tudok máshogy hozzáállni ehhez. A legjobbamat nyújtom majd, aztán meglátjuk, ez hová vezet.