kedd, február 20, 2024

Hamarosan nagy változás jöhet az IndyCar-ban

Dátum:

Megosztás:

Az IndyCar elnöke, Jay Frye elismerte, hogy három futammal szeretnék kibővíteni az IndyCar jelenlegi, 17 futamos versenynaptárát.

- Reklám -

Az argentin Juncos Racing, az IndyCar és a Chevrolet küldöttsége ebben a hónapban Argentínába látogatott, hogy a túraautó-legenda Agustin Canapino egy promóciós túra során bemutatózzon a csapat egyik autójával.

- Reklám -

Frye a Motorsport.com-nak elmondta, hogy a rajongók fogadtatása „elképesztő” volt, és a széria komolyan fontolgatja, hogy Argentinába látogasson.

Immáron tisztában vagyunk vele, hogy mennyire szeretnének futamot rendezni. Ez egy csodálatos esemény volt, és nagyra értékeljük a szurkolók támogatását”mondta a széria elnöke.

Óriási parádét csapott az IndyCar Argentinában

- Reklám -

Frye kijelentette, hogy az IndyCar továbbra is elkötelezett az új helyszínek keresésében, valamint a már a versenynaptárban lévő pályák fejlesztésében.

Tudjuk, hogy milyen lehetőségeink vannak új oválok és épített pályák kapcsán. Az utcai pályák már más kérdéskörbe tartoznak, mert azoknak a versenyeknek a megrendezése jár a legtöbb szervezéssel és munkával.

Frye úgy véli, hogy egy IndyCar szezonnak 20 versenyből kellene állnia, de leszögezte, hogy minden körülménynek tökéletesnek kell lennie ahhoz, hogy a széria megemelje a helyszínek számát.

Most 17-nél tartunk. De azért nem fogunk felvenni 3 versenyt, hogy meglegyen a 20-as szám” – magyarázza az IndyCar fejese.

A körülményeknek adottnak kell lenniük. Például tökéletes példa Iowa, amely eltűnt, aztán visszajöttek, mostanra pedig a szezon egyik legnagyobb eseménye lett belőle. Félelmetes.

Tehát ha hozzáadnánk egy ovál futamot, hogy 18 versenyünk legyen, akkor azt szeretnénk, ha az az ovál verseny nagy durranás lenne.

Mivel Pato O’Ward legalább 2025-ig marad az Arrow McLaren SP-nél, egyre nagyobb az igény arra, hogy a sorozat visszatérjen Mexikóba.

Szeretnénk minél inkább észak-amerikai sorozat maradni, de a világ is egyre kisebb, nem igaz? Úgy értem, a közösségi médiának és az internetnek köszönhetően egyre több emberhez eljut az IndyCar és ezt nekünk sem szabad figyelmen kívül hagyni.