csütörtök, június 30, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapIndyCarEzért nem igazol az IndyCarba Hülkenberg

Ezért nem igazol az IndyCarba Hülkenberg

- Hirdetés -

Az ex-F1-es Nico Hülkenberg „személyes okok” miatt zárta ki azt, hogy az IndyCar tesztjét követően a tengerentúli sorozatban folytatja a versenyzői pályafutását – írja a motorsport.com.

A német pilóta a 2019-es szezon végén távozott a Forma-1-ből és azóta egy sorozatban sem futott teljes szezont. A frissen családapává avanzsáló Hülkenberg az Aston Martin tartalék és tesztpilótája lett. Ennek köszönhetően a 2020-as szezon során a két silverstone-i futamon rajthoz állhatott a koronavírusos Sergio Pérez helyetteseként.

- Hirdetés -

Ahhoz, hogy a német az IndyCarba szerződhessen, nemrégiben egy privát teszten vett részt az Arrow McLaren SP csapatával. A Barber Motorsports Parkban 100 kört tett meg. Hülkenberg „rendkívül jól érezte magát” a teszt során és szerinte „mókás és élvezhető volt” az autót terelgetni a pályán.

Ugyan a McLaren Arrow SP szívesen alkalmazta volna őt a felállásában, a Renault egykori pilótája egy Twitter posztban jelentette ki, hogy nem fog az IndyCarban versenyezni.

- Hirdetés -

Egy gyors kis helyzetjelentés az IndyCar kapcsán: egy érdekes teszten vehettem részt két héttel ezelőtt, és rendkívül hálás vagyok a lehetőségért a McLaren Arrow SP-nek.” – írta a 2010-es Brazil Nagydíj időmérő edzésének győztese. – „Azonban személyes okok miatt úgy kellett döntenem, hogy nem megyek tovább ennél. A jövőre vonatkozó terveimmel pedig hamarosan jelentkezem.

Hülkenbergnek minden esélye meglett volna a versenyzői ülésre, ugyanis a wokingiak a jövőben három autóra bővítenék a csapatukat. Zak Brown elmondása szerint a német „az elsők között volt a potenciális pilótajelöltjeik közül”.

(Boa Bence)

- Advertisement -

Friss