back to top
szombat, május 25, 2024

Ezért nem igazol az IndyCarba Hülkenberg

Dátum:

Megosztás:

Az ex-F1-es Nico Hülkenberg „személyes okok” miatt zárta ki azt, hogy az IndyCar tesztjét követően a tengerentúli sorozatban folytatja a versenyzői pályafutását – írja a motorsport.com.

- Reklám -

A német pilóta a 2019-es szezon végén távozott a Forma-1-ből és azóta egy sorozatban sem futott teljes szezont. A frissen családapává avanzsáló Hülkenberg az Aston Martin tartalék és tesztpilótája lett. Ennek köszönhetően a 2020-as szezon során a két silverstone-i futamon rajthoz állhatott a koronavírusos Sergio Pérez helyetteseként.

- Reklám -

Ahhoz, hogy a német az IndyCarba szerződhessen, nemrégiben egy privát teszten vett részt az Arrow McLaren SP csapatával. A Barber Motorsports Parkban 100 kört tett meg. Hülkenberg „rendkívül jól érezte magát” a teszt során és szerinte „mókás és élvezhető volt” az autót terelgetni a pályán.

Ugyan a McLaren Arrow SP szívesen alkalmazta volna őt a felállásában, a Renault egykori pilótája egy Twitter posztban jelentette ki, hogy nem fog az IndyCarban versenyezni.

- Reklám -

Egy gyors kis helyzetjelentés az IndyCar kapcsán: egy érdekes teszten vehettem részt két héttel ezelőtt, és rendkívül hálás vagyok a lehetőségért a McLaren Arrow SP-nek.” – írta a 2010-es Brazil Nagydíj időmérő edzésének győztese. – „Azonban személyes okok miatt úgy kellett döntenem, hogy nem megyek tovább ennél. A jövőre vonatkozó terveimmel pedig hamarosan jelentkezem.

Hülkenbergnek minden esélye meglett volna a versenyzői ülésre, ugyanis a wokingiak a jövőben három autóra bővítenék a csapatukat. Zak Brown elmondása szerint a német „az elsők között volt a potenciális pilótajelöltjeik közül”.