back to top
csütörtök, július 25, 2024

Indianapolis nem lenne harmadik F1-es verseny, inkább IMSA-t rendezne

Dátum:

Megosztás:

Roger Penske, az Indianapolis Motor Speedway tulajdonosa még a Miami Nagydíj jövő évi bemutatkozása ellenére szeretné, hogy az F1 újra ellátogasson a pályára.

- Reklám -

A Forma-1 lassan kezd visszatérni a normális kerékvágásba, és amellett, hogy idén a Holland és a Szaúdi Nagydíj is csatlakozik a naptárhoz, jövőre még egy új helyszín lesz, Miamiban.

- Reklám -

Az új verseny valószínűleg nyár elején lesz, és a Kanadai Nagydíjjal alkot majd egy blokkot. Eközben az austini futam marad ősszel, és a megelőzi a Mexikóvárosi és Sao Paulo Nagydíjat.

Indianapolis belső pályája átalakult azóta, hogy legutóbb – 2007-ben – az F1 itt járt, az IndyCar most azon a vonalvezetésen rendez versenyeket.

- Reklám -

„Nem látom, hogyan jöhetne ide az F1 a közeljövőben.” – jelentette ki Roger Penske. – „Persze, ha van lehetőségünk, az más kérdés. De egyelőre nem volt semmi komolyabb megbeszélésünk.”

„Beszéltem személyesen Stefano Domenicalival, és mindketten jó ötletnek tartjuk, de azért a gazdasági tényezőknek is a helyére kell kerülniük ehhez.”

„Kell találnunk egy időszakot erre, stabilnak kell lennünk, és belefektetnünk, hogy vendégül lássuk őket. Nem csak arról szól, hogyan találjunk szponzort, hanem hogyan fér ez be az egész a profilunkba?” – jelentette ki Indianapolis főnöke.

„Inkább egy sportautó versenyben gondolkodunk, mint az IMSA, több kategóriával, mint Daytonában vagy Sebringben. Ez olyasmi, ami magasan lenne a listánkon.”