vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIMSACastroneves és Johnson is bevállalja a Sebring-Texas duplát

Castroneves és Johnson is bevállalja a Sebring-Texas duplát

- Hirdetés -

Double duty, de máshogy: márciusban ütközik az IMSA sebringi és az IndyCar texasi hétvégéje. Hélio Castroneves és Jimmie Johnson ezzel cseppet sem törődik.

A március 18-20 közötti időszakot tekintve komolyan át kellett gondolni több IMSA-csapatnak is, hogyan állnak fel a sebringi 12 órás versenyre, hiszen ezzel párhuzamosan Texasban is futamot rendez az IndyCar, ahol a mezőny több versenyzője is érdekelt. Ilyen Hélio Castroneves is, aki viszont ezzel mit sem törődik, és miután nemrég teljes szezonra leszerződött a Meyer Shank Racinggel, akkor már bevállalja a kettős terhelést.

- Hirdetés -

Az IMSA vezetősége egyébként rugalmas volt ezzel kapcsolatban, ugyanis az edzések után, a hétvége péntekjén lesz egy külön kvalifikáció az olyanoknak, mint Castroneves, akik mindkét helyen tiszteletüket teszik.

Izgatott vagyok, mert soha nem csináltam még ilyet” – fogalmaz lelkesen a négyszeres Indy 500-győztes brazil. “Nagy lehetőség ez, hogy az MSR-nek köszönhetően megcsinálhatom mindkettőt. Fárasztó lesz mondjuk, az nem kérdés. De ilyenkor is tanul valamit az ember. Minden egyes alkalommal tanulunk. Éppen ezért is vállaltam el. Mike (Shank csapatfőnök – a szerk.) kérdezte is: biztos? Erre én azt mondtam: ha hoztok-visztek oda-vissza, részemről semmi akadálya! Izgalmas lesz és jó móka. Sosem történt még velem ilyen. Miért ne?

- Hirdetés -

Hasonló logisztikai kérdés még a két ganassis, Jimmie Johnson és Scott Dixon esetében merülhet fel. Az istálló egyelőre nem döntött még Dixon indulásáról, Jimmie Johnson viszont a tervek szerint Castroneveshez hasonlóan szintén mindkét helyszínen ott lesz.

Pénteken (Jimmie) elmegyek Texasba, addig Rocky (Mike Rockenfeller) kvalifikál minket. Jimmie pedig visszajön a warm-upra. Azt hiszem, működni fog. Győzni jöttünk, és mivel profik a versenyzőink, ez létrejöhet még így is.

 

- Advertisement -

Friss