back to top
csütörtök, június 20, 2024

Castroneves és Johnson is bevállalja a Sebring-Texas duplát

Dátum:

Megosztás:

Double duty, de máshogy: márciusban ütközik az IMSA sebringi és az IndyCar texasi hétvégéje. Hélio Castroneves és Jimmie Johnson ezzel cseppet sem törődik.

- Reklám -

A március 18-20 közötti időszakot tekintve komolyan át kellett gondolni több IMSA-csapatnak is, hogyan állnak fel a sebringi 12 órás versenyre, hiszen ezzel párhuzamosan Texasban is futamot rendez az IndyCar, ahol a mezőny több versenyzője is érdekelt. Ilyen Hélio Castroneves is, aki viszont ezzel mit sem törődik, és miután nemrég teljes szezonra leszerződött a Meyer Shank Racinggel, akkor már bevállalja a kettős terhelést.

- Reklám -

Az IMSA vezetősége egyébként rugalmas volt ezzel kapcsolatban, ugyanis az edzések után, a hétvége péntekjén lesz egy külön kvalifikáció az olyanoknak, mint Castroneves, akik mindkét helyen tiszteletüket teszik.

Izgatott vagyok, mert soha nem csináltam még ilyet” – fogalmaz lelkesen a négyszeres Indy 500-győztes brazil. „Nagy lehetőség ez, hogy az MSR-nek köszönhetően megcsinálhatom mindkettőt. Fárasztó lesz mondjuk, az nem kérdés. De ilyenkor is tanul valamit az ember. Minden egyes alkalommal tanulunk. Éppen ezért is vállaltam el. Mike (Shank csapatfőnök – a szerk.) kérdezte is: biztos? Erre én azt mondtam: ha hoztok-visztek oda-vissza, részemről semmi akadálya! Izgalmas lesz és jó móka. Sosem történt még velem ilyen. Miért ne?

- Reklám -

Hasonló logisztikai kérdés még a két ganassis, Jimmie Johnson és Scott Dixon esetében merülhet fel. Az istálló egyelőre nem döntött még Dixon indulásáról, Jimmie Johnson viszont a tervek szerint Castroneveshez hasonlóan szintén mindkét helyszínen ott lesz.

Pénteken (Jimmie) elmegyek Texasba, addig Rocky (Mike Rockenfeller) kvalifikál minket. Jimmie pedig visszajön a warm-upra. Azt hiszem, működni fog. Győzni jöttünk, és mivel profik a versenyzőink, ez létrejöhet még így is.