hétfő, augusztus 15, 2022
INDY - 🇨🇦 Toronto
INDY - 🇺🇸 Iowa 1
INDY - 🇺🇸 Iowa 2
INDY - 🇺🇸 Indy Road Course
INDY - 🇺🇸 Nashville
INDY - 🇺🇸 Gateway
NASCAR – 🇺🇸 New Hampshire
NASCAR - 🇺🇸 Pocono
NASCAR - 🇺🇸 Indianapolis
NASCAR - 🇺🇸 Michigan
NASCAR - 🇺🇸 Richmond
NASCAR - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇺🇸 Virginia Intl. Raceway
KezdőlapIMSAÚj tulajdonos égisze alatt tér vissza a legendás Lola

Új tulajdonos égisze alatt tér vissza a legendás Lola

- Hirdetés -

A világ egyik legsikeresebb formula- és sportautó-gyártója, a Lola visszatér az üzletember és IMSA-versenyző Till Bechtolscheimer vezetésével.

A tranzakció lezárultával a Lola Cars Ltd. mostantól a Lola Cars Ltd. irányítja az ikonikus brit márka összes tulajdonát, amely közel 5000 versenyautót tervezett és gyártott 400 különböző modelltípust lefedve, páratlan sikereket aratva a világ motorsport-bajnokságaiban, beleértve az IndyCar, Le Mans, Formula 1, Formula 3000, Formula 5000, A1GP és túraautók versenyeit” – jelentette be a vállalat a közleményében.

- Hirdetés -

A 2012-ben megszűnt márkánál Bechtolscheimer feladata az lesz, hogy helyreállítsa a Lola helyét az iparágban, amely vezető szerepet töltött be az alváztervezés és a sorozatgyártás, az aerodinamikai fejlesztés a szélcsatornával, valamint az ügyfélszolgálat terén.

A tervünk az, hogy a Lola újra a modern motorsport vezető tervező és mérnöki erejévé váljon” – mondta a brit, aki a Gradient Racing színeiben az IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben versenyez egy Acura NSX GT3-mal.

- Hirdetés -

Az energiahatékonyságba való befektetéssel építettem karrieremet, és úgy látom, hogy a motorsport jelentős szerepet játszik az új megoldások innovációjában és tesztelésében.”

“A Lola révén reméljük, hogy néhány ilyen megoldást fejleszteni tudunk, és beruházást tudunk nyújtani hozzájuk. Nagyon tisztelem az iparágat, és megértem, hogy ez egy hosszú folyamat lesz.”

Közvetlen terveink vannak a Lola Műszaki Központ, különösen a szélcsatorna jelentős korszerűsítésére, és aktívan dolgozunk az első projektünkön, hogy új Lolákat állítsunk újra pályára.

Szilárdan hiszem, hogy a legnagyobb értékünk a Lola név és az, amit a motorsport-iparban oly sokak számára jelent, segíteni fog nekünk abban, hogy nagyszerű tehetségeket vonzzunk és tartós partnerségeket alakítsunk ki.

 

- Advertisement -
SourceRacer

Friss