back to top
csütörtök, július 25, 2024

Banális ok miatt hagyja ki Jimmie Johnson az Indy 500-at

Dátum:

Megosztás:

Még képlékeny Jimmie Johnson programja, ám lassan tisztázódik: most újabb puzzle-darab került a helyére.

Kiderült, hogy a Daytona 500 után hol versenyez legközelebb a visszatérő a NASCAR-legenda

- Reklám -

- Reklám -

A Daytona 500 után Le Mans, majd a chicagói utcai verseny felé veszi az irányt a hétszeres Cup Series bajnok, eddig pedig kérdéses volt, hogy visszatér-e az IndyCarba, ahol az eddigi két szezont töltötte.

Johnson tervei szerint négy-hat versenyen indul majd csapatával, a Legacy Motor Clubbal (korábban Petty GMS), azontúl pedig Le Mans-ban is jelenése van, a NASCAR különleges autójával. Bár az autó saját kategóriájában megy majd, így nagy ellenfelekre nem kell számítani, Johnson elmondása szerint pont ez az utóbbi gálaprogram az, ami keresztbe tett a Indy 500-as terveinek.

- Reklám -

„A két verseny közelsége miatt, a Le Mans-i lehetőség lehetetlenné tette, hogy az Indy 500-on is induljak.” mondta az egymástól két hétre lévő versenyről.

“Ami engem illet, még mindig érdekel az Indy 500-Coca Cola 600 dupla ugyanazon a napon, de 2023-ben ez felejtős.”

És még nincs vége Jimmie Johnson programjainak, ugyanis a NASCAR Hírességek Csarnoka mellett az International Motorsports Hall of Fame-be is bekerülhet, ami újabb két estélyt jelentene számára.

A többi versenyéről csak sejtelmesen nyilatkozott, elmondása szerint még nincs meg a végleges terv.

„Még a tervezési fázisban vagyunk, de annak lenne értelme, hogy olyan pályákra menjek vissza, amit szeretek és eredményes is voltam ott. És tudják, mennyire szeretem a történelmet… Darlington a sportágunk egyik alapköve. Sok jó helyszín van, ahol vezethetem a 84-es autót a csapatomban.”