vasárnap, április 21, 2024

Azonnali hatállyal berendelte az Alfa Romeo az IndyCar csillagot

Dátum:

Megosztás:

Callum Ilott lesz a hétvégi Miami Nagydíjon az Alfa Romeo tartalékversenyzője, miután Robert Kubicának egyéb elfoglaltságai lesznek.

- Reklám -

A megállapodás egyelőre egyszeri, de Ilottot további versenyekre is felkérhetik, ha Kubica nem ér rá – és ha a Juncos Hollinger Racinggel közös IndyCar-programjába is belefér.

- Reklám -

Ilott tavaly megosztotta Kubicával az Alfa Romeo tartalékos feladatait, mivel tagja volt a Ferrari Driver Academy-nek. Portugáliában és Ausztriában részt vett az FP1-es edzéseken is.

A Ferrarihoz már nem kötődik, így az Alfa-szerepét minden maranellói kapcsolattól függetlenül megtartotta.

- Reklám -

Callum (Ilott) a csapat része, és tavaly is velünk volt” – mondta Fred Vasseur, az Alfa csapatfőnöke a Motorsport.com-nak. „Tökéletesen ismeri a csapatot. Az autót biztosan nem, de ismeri a csapatot. És mindannyian közel állunk hozzá. Jó munkát végzett nekünk a múltban.

Futamról futamra itt van. Megvannak a saját kötelezettségei, és nem akarom zavarni őt. De értelemszerűen az, hogy ő itt dolgozik az Államokban megkönnyítette a döntésünket.

Majd meglátjuk a jövőben, de ha néha Robert nem áll rendelkezésre, akkor abszolút van értelme Callummal menni. Nem kell, hogy szerződésünk legyen – ő a család része.

Ilott még mindig a Forma-1 kapujában

Ilott elmondta, hogy örömmel fogadta a lehetőséget, hogy Miamiban újra csatlakozhat a csapathoz, és gyakorlatilag továbbra is az F1-es ajtóban tarthatja a lábát.

Nem gondolkoztam sokat az ajánlaton” – mondta Ilott a Motorsport.com-nak. „Két héttel ezelőtt hívtak fel, és szerencsére úgy alakult, hogy itt lehetek, és segíthetek.

Utoljára valószínűleg a fejlesztés korai szakaszában vezettem ezt az autót a szimulátorban. Sok rendszer nagyon hasonló az előző évekhez, de nyilvánvalóan az alapok nagyon mások.

Jó újra itt lenni, és látni néhány embert, akikkel már hónapok óta nem találkoztam. Egy ideig ebben a környezetben voltam, az F3-ban vagy az F2-ben, így sok embert ismerek itt.”

Arra a kérdésre, hogy még mindig reménykedik-e abban, hogy egy nap F1-es versenyzői ülést kap, így felelt: „Nyck de Vries-t idézem ezzel kapcsolatban, mert ő azt mondta, hogy „nem keresem aktívan a lehetőségét”. Azt hiszem, én is így látom a dolgot.

Egy jó karriert kezdtem el építeni az IndyCar-ban, szóval ha megtörténik megtörténik, ha nem nem.