péntek, április 19, 2024

A volt Forma-1-es versenyző lemondott az IndyCaros visszatérésről

Dátum:

Megosztás:

Sebastien Bourdais szerint „nem tűnik valószínűnek”, hogy idén az IndyCarban fog versenyezni, még egy-egy versenyen sem.

- Reklám -

Bourdais négy Champ Car bajnoki címet nyert, és 31 győzelmet gyűjtött össze a sorozat utolsó öt évében, mielőtt rövid időre a Forma-1-be került volna a Toro Rosso csapatához.

- Reklám -

2013-ban tért vissza teljes szezonra az IndyCarba és az azóta eltelt időszakban még hat futamgyőzelmet adott hozzá listájához.

Tavaly az AJ Foyt Racing-Chevrolet csapatnál versenyzett, és még azután is, hogy teljes munkaidőben aláírt a Chip Ganassi Racing Cadillac csapatához a 2022-es IMSA WeatherTech SportsCar Championshipben, a veterán francia felajánlotta volt csapatának, hogy részmunkaidőben folytatja Foytnál, amikor a sportkocsis kötelezettségei lehetővé teszik.

- Reklám -

Mivel azonban Foyt leszerződtette az Indy Lights bajnok Kyle Kirkwoodot és újra leszerződtette Dalton Kellettet, Bourdais előtt bezárult az ajtó.

A csapat inkább Tatiana Calderont szerződtette az utcai és épített pályákra, az oválokon pedig JR Hildebrand fog indulni a 11-es autóval.

Sébastien Bourdais és Kyle Kirkwood
Sébastien Bourdais és Kyle Kirkwood Fotó: Penske Entertainment/Chris Jones

Versenyzés helyett mentorál Bourdais

Az IndyCar szezonnyitóján, St. Petersburg-ban azonban így is jelen volt Bourdais, hogy segítse az újonc Kyle Kirkwood debütálását.

Csak egy hétvégén voltam ott, mivel helyi vagyok” – mondta Bourdais. „Sok éven át versenyeztem, és eléggé szétágazó tapasztalatom van minden kategóriáról.

Tudtam, hogy nem fogok örökké az IndyCarban versenyezni; nem tudom, hogy az év végén lesz-e még pár futam vagy sem.

Ezt még látni kell, de nem tűnik valószínűnek. Ha nem, akkor a teljes figyelmemet a sportautó versenyzés felé fordítom.

Sosem lehet tudni. Helio 46 éves, én pedig még csak 43, szóval sosem lehet tudni, mi fog történni.

Kirkwood teljesítményét értékelve Bourdais elégedetten nyilatkozott.

Kyle egy nagyon jó srác. Megkérdeztem tőle, hogy igényli-e a segítségemet, és ő azonnal igent mondott, és örült a lehetőségnek.

Nem tudom, hogy jót tettem-e vagy sem, de ott voltam, hogy segítsek neki, és elmondjam, hogy szerintem mi történik, és megpróbáltam előre látni, hogy mi vár rá nyitóhétvégén.

Nagyon jól ment! Kár, hogy a végén a sárga miatt elszállt az esélye egy jó eredményre. A 18. helynél sokkal jobbat érdemelt volna.