vasárnap, április 14, 2024

A sérüléséből visszatérő Harvey Long Beachen indítaná be szezonját

Dátum:

Megosztás:

Jack Harvey nem így képzelte el IndyCar karrierjének új fejezetének kezdetét a Rahal Letterman Lanigan Racinggel.

- Reklám -

Két ütközés, ami visszavetette Jack Harvey idei évét. St. Pete-ben az edzésen törte össze autóját, mégis be tudott futni a 13. helyre a versenyen, Texasban viszont már nem volt ilyen szerencsés, hiszen balesete után agyrázkódást szenvedett, és ki kellett hagynia a hétvége hátra levő részét.

- Reklám -

Ha megnézzük az első két hétvégét, sok igazán jó dolog történt, csak éppen végeredmény nélkül” – mondta Harvey a RACER-nek. „A csapatban hatalmas az optimizmus, és természetesen senki sem pánikol.

Joggal mondhatjuk, hogy az első két forduló nem egészen úgy alakult, ahogyan reméltük, de elképesztően sok potenciál van az idei évben.

- Reklám -

A három autóra való bővüléssel, Harvey és Christian Lundgaard csatlakozásával az RLL veterán Graham Rahal mellé, valamint a mérnöki csoporton belüli növekedéssel nagy reményekkel vágnak neki a bajnoki címért való küzdelemnek a Bobby Rahal, David Letterman és Mike Lanigan tulajdonában lévő csapatnál.

Mivel Rahal a 12., Lundgaard pedig a az összetett pontverseny 15. helyén érkezik Long Beachre, Harvey szerint jobb eredmények várhatók.

A gondolkodásmód és a cél a csapaton belül az azonnali győzelem, és mindannyiunknak megvolt a gyorsasága, de még mindenki tanulja a dolgokat” – tette hozzá Harvey.

Ez nem történt meg St. Pete-ben. Nem történt meg Texasban, de Long Beachen abszolút megtörténhet. És miért is ne? Rengeteg új elemnek kell idén összeállnia számunkra, és Scott McLaughlint leszámítva ez egy kicsit kusza szezon volt eddig mindenkinek.

Jack Harvey készen áll a visszatérésre
Jack Harvey készen áll a visszatérésre Fotó: Penske Entertainment: Chris Owens/IndyCar Media

Long Beach lehet a forduló pont Harvey-éknak

Mivel tavaly a Meyer Shank Racing utolsó futamán hetedik helyen ért célba Long Beachen, Harvey-nak jó emlékei vannak a kaliforniai pályáról.

A St. Pete és Texas negatívumait maga mögött hagyó megközelítése ezen a hétvégén abban rejlik majd, hogy hagyja, hogy a napsütéses Long Beach-i égbolt és a meleg óceán elmossa a gondjait.

Csak oda kell mennünk, lazán, boldogan, optimistán, és hagyni, hogy a dolgok a saját medrükben follyanak” – mondta az RLL versenyzője.

Minden egyszerű és alapvető dolgot nagyon jól kell csinálnunk ahhoz, hogy jó hétvégénk legyen. De nem szabad erőltetnünk semmit.

Nem vagyok elégedett azzal, ahogy a szezon alakult, és nagyon szeretnék nyerni, ahogy a csapat is.

De mindezt mosolyogva mondom. Nem vesztettem el az önbizalmamat. Sőt talán pont ellenkezőleg történt, és még inkább bízom abban, hogy együtt el tudjuk érni a közös céljainkat.

Úgy gondolom, hogy jó dolgok jönnek. Ezt érezni lehet.