hétfő, augusztus 15, 2022
INDY - 🇨🇦 Toronto
INDY - 🇺🇸 Iowa 1
INDY - 🇺🇸 Iowa 2
INDY - 🇺🇸 Indy Road Course
INDY - 🇺🇸 Nashville
INDY - 🇺🇸 Gateway
NASCAR – 🇺🇸 New Hampshire
NASCAR - 🇺🇸 Pocono
NASCAR - 🇺🇸 Indianapolis
NASCAR - 🇺🇸 Michigan
NASCAR - 🇺🇸 Richmond
NASCAR - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇺🇸 Virginia Intl. Raceway
KezdőlapIndyCarA McLaren flexibilisen cserélgetné a versenyzőit a jövőben

A McLaren flexibilisen cserélgetné a versenyzőit a jövőben

- Hirdetés -

A McLaren Felix Rosenqvist szerződéshosszabbítása után a jövőben más versenyzőket is rugalmasabb feltételekkel szerződtethet.

A svéd több éves szerződést írt alá, de a McLaren még nem döntötte el, hogy az IndyCar vagy a Formula E csapatában szerepel-e majd 2023-ban, mindkét kategóriában való rugalmasságára és képességeire támaszkodva.

- Hirdetés -

Zak Brown, a McLaren Racing vezérigazgatója szerint ez egy olyan megközelítés lehet, amelyet más versenyzők esetében is alkalmaznak, az egyéni helyzetüktől függően.

Azt hiszem, eseti alapon fogunk dönteni” – mondta Brown a Racernek. “A mostani helyzetünkben volt értelme, és Felix mindkét sorozatban képes lenne helytállni.

- Hirdetés -

Szóval nem mondanám, hogy ez feltétlenül a jövő útja, ez csak egy lehetőség, attól függően, hogy ki a versenyző, milyen sorozatban vagyunk, és hogy hol vannak esetleg szabad helyek.

A Neom és a McLaren elektromos versenycsapataival kötött címvédő partnerség bejelentésekor Brown elmondta, hogy még nem került közelebb ahhoz, hogy kitalálja, hol fog versenyezni Rosenqvist, miközben felméri a lehetőségeket a rendelkezésre álló versenyzők között.

Még nincs előrelépés, végső soron megpróbáljuk a legjobb versenyzői felállást összehozni az összes csapatunknál” – nyilatkozta a McLaren főnöke.

Az IndyCarban három autóra bővítünk, Felix egyedülálló, mert nyert már az IndyCarban és nyert a Formula E-ben is, így bármelyikben versenyezhet.

Míg a Formula E csapat átveszi a Mercedes erőfeszítéseit – beleértve Ian James csapatfőnököt is -, Brown azt mondja, hogy Stoffel Vandoorne és Nyck de Vries pilótákkal ugyanezt nem lehetett megtenni.

Nem, erre nem volt mód.

- Advertisement -
SourceRacer
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss