hétfő, augusztus 15, 2022
INDY - 🇨🇦 Toronto
INDY - 🇺🇸 Iowa 1
INDY - 🇺🇸 Iowa 2
INDY - 🇺🇸 Indy Road Course
INDY - 🇺🇸 Nashville
INDY - 🇺🇸 Gateway
NASCAR – 🇺🇸 New Hampshire
NASCAR - 🇺🇸 Pocono
NASCAR - 🇺🇸 Indianapolis
NASCAR - 🇺🇸 Michigan
NASCAR - 🇺🇸 Richmond
NASCAR - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇺🇸 Virginia Intl. Raceway
KezdőlapIMSATaylorék nyertek Watkins Glenben, kizárások a GTD osztályokban

Taylorék nyertek Watkins Glenben, kizárások a GTD osztályokban

- Hirdetés -

A vasárnapi Watkins Gleni 6 órás versenyen a piros zászló és az újraindítás miatt a Wayne Taylor Racing Acurája győzedelmeskedett.

Filipe Albuquerque 21 perccel a vége előtt az újraindításnál megelőzte Tom Blomqvist 60-as számú Meyer Shank Racing Acura ARX-05-ösét, és a DPi osztályban egy izgalmas csatát követően megelőzte az angolt.

- Hirdetés -

Bár Blomqvist a pole pozícióból indult, az első körben elvesztette a vezetést Albuquerque 10-es számú WTR Acurájával szemben, bár az első boxkiállások után a pozíciók visszacserélődtek.

A 10-es WTR Acura végül egy alternatív stratégiát követett, amelynek köszönhetően Albuquerque és társa, Ricky Taylor rövid időre átvette a vezetést a boxutcában, amíg 90 perccel a vége előtt a viharos idő miatt piros zászlóval félbe nem kellett szakítani a Watkins Gleni 6 órást.

- Hirdetés -

Albuquerque 0,861 másodperccel előzte meg Blomqvistot, aki Oliver Jarvisszal osztozott a 60-as MSR Acurán.

A dobogót Sebastien Bourdais és Renger van der Zande egészítette ki a Chip Ganassi Racing 01-es számú Cadillac DPi-V.R-rel, megelőzve a negyedik helyen célbaérő az Alex Lynn és Earl Bamber által vezetett 02-es testvérautót.

A Jimmie Johnson, Mike Rockenfeller és Kamui Kobayashi alkotta, Ally által támogatott Cadillac a hatodik helyen végzett, megelőzve a verseny korábbi szakaszában balesetbe kerülő 5-ös számú JDC-Miller Motorsports Cadillac-et, amely a negyedik órában Richard Westbrook és egy LMP3-as autó érintkezése után jobb hátsó karosszériasérülést szenvedett.

Drámai küzdelmek a többi kategóriában a Watkins Gleni 6 óráson

A PR1/Mathiasen Motorsports szerezte meg az LMP2 osztály győzelmét, miután a 81-es rajtszámú DragonSpeed versenyautó büntetés miatt hátraesett.

Az LMP2 kategóriában az egész verseny során öldöklő küzdelem folyt, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a 8-as rajtszámú Tower Motorsport autó mindössze 107 ezred másodperccel csúszott le az első helyről. Harmadik lett a 29-es Racing Team Nederland.

Pontosan ez nagy csata okozta a verseny egyik legnagyobb incidensét, amikor az előbb említett 29-es autó és a High Class Racing 20-as gépének a csatájából egy GTD autó húzta a rövidebbet.

A csúnya balesetben szerencsére nem sérült meg a versenyző, Jeff Westphal, de autója, a 39-es rajtszámú Lamborghini totálkárosra tört.

Az LMP3 osztály győzelmét a Riley Motorsports 74-es rajtszámú Ligier JS P320 Nissanja, Felipe Fraga, Gar Robinson és Kay van Berlo szerezte meg.

A The Heart of Racing mind a GTD Pro, mind a GTD osztályban besöpörte a győzelmet, miután a verseny utáni szabálysértések miatt mind a GTD Pro-ban győzedelmeskedő 25-ös számú BMW M Team RLL, mind a GTD-ben első helyen célba érő 57-es számú Winward Racing versenyautót kizárták.

Végeredmény

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss