csütörtök, április 18, 2024

Bourdais: Legyen a Cadillac-kel az elektronika istene!

Dátum:

Megosztás:

A Cadillac autói a 4., az 5. és a 6. rajthelyet szerezték meg a hétvégi Daytonai 24 órás versenyre, sorrendben a 01-es sárgával, a 02-es kékkel és a 31-es pirossal. A tizenharmadik itteni versenyére készülő Sébastien Bourdais futotta a legjobb időt a pilóták közül.

- Reklám -

A márka új, hagyományos szívómotoros V-LMDh autói több mint két tizedmásodpercet kaptak a pole pozíciós időtől, lassabbak voltak a turbós Acuráknál és a Porschénél, a szintén turbós BMW egységeit viszont megverték.

- Reklám -

Jelentősen javult a tapadás az időmérő végére, ilyen gyorsan még nem tudtam vezetni. Nagyszerűnek éreztem az autót. Nagyon örülök és azt hiszem, ez erős kezdés. Nyilván nem ez a pozíció volt a cél, de igyekeztünk minél előrébb végezni. Jó helyzetből várjuk a versenyt, a lényeg, hogy hiba nélkül, jól csináljunk mindent és reméljük, hogy az elektronika istene velünk lesz a 24 órában” – idézte Bourdais-t a Motorsport.com.

A RACER-nek adott interjúban hozzátette, mivel a hétvége addigi részében nem vezette az autót olyan körülmények között, mint az időmérőn, az oválon lévő sikánnál egy kicsit óvatosabb volt a szél miatt. A pálya ezen pontján szenvedett balesetet Nick Tandy, aki vélhetően a hátszél miatt fúródott a falba, miután a féktávon megcsúszott a kocsija.

- Reklám -

Bourdais váltótársai Renger van der Zande és Scott Dixon lesznek.

A Verdák főgonoszát is megidézi az új Cadillac