szerda, április 17, 2024

A gumimágiának köszönhette Power a győzelmet

Dátum:

Megosztás:

Az utolsó etap során nagyon kellett, hogy vigyázzon a gumijaira Will Power. Vigyázott, és így nyert Detroitban, és a bajnokságot is vezeti.

- Reklám -

Will Power a 2022-es IndyCar-szezon messze-messze legstabilabb versenyzője. A veterán ausztrál az Indy 500-at leszámítva ebben a szezonban nem végzett a negyediknél rosszabb helyen. Mégis, győzni először most tudott, így az erős alapot most megfejelte egy kiemelkedő eredménnyel Detroitban.

- Reklám -

Power a 14. körben állt a mezőny élére, onnantól viszont ügyeskedni kellett a taktikával. Mögötte Dixon és Álex Palou másmilyen taktikára váltott, és a középső etapra rakta fel a piros gumikat. Ezt Power és versenymérnöke, Dave Faustino a végére tartogatta. Elképzelésük szerint ekkor már több gumival a pályán vészelhették át kisebb veszteségekkel ezeket a köröket. A taktika bejött. Power az utolsó etapot 16 másodperc előnnyel tudta megkezdeni, ezt pedig be lehetett osztani. Körei nagyjából egy másodperccel maradtak el az autó teljes potenciáljától. Ebből a fórból szinte ezredre pontosan egy másodperc maradt a leintésig a végül másodikként befutó Alexander Rossihoz képest.

Próbáltam a lehető legegyenesebben versenyezni, nehogy valahol megcsússzak” – avatta be a sajtót taktikájába Power a Motorsport.com kérdésére. „Igyekeztem a lehető legfinomabban fékezni és gázt adagolni is. Tudtam, hogy ha meg tudok tartani egy értelmezhető különbséget, akkor nem lesz bajom. Aggódtam viszont, mert nagyon haldokoltak már a piros gumik. Viszont szerencsére rengeteg gumi volt már addigra a pályán. Fenomenális munkát végzett a csapat, én pedig egy nagyon jó versenyt futhattam. Élveztem, ahogy átvághattam a mezőnyön, és ahogy harcolni tudtam velük.

- Reklám -

Szezonbeli első győzelmének köszönhetően Power átvette a vezetést a bajnokságban is, előnye viszont mindösszesen három pont a nemrég Indy 500-at nyerő Marcus Ericsson előtt.