szombat, február 24, 2024

A föld megóvása az első, és LEGFONTOSABB feladat

Dátum:

Megosztás:

A Firestone, az IndyCar gumibeszállítója fenntarthatóbb versenyabroncsot dob piacra a Föld Napjának megünneplésére.

- Reklám -

Új szín kerül a Firestone Racing IndyCar gumiabroncsainak oldalfalára. A pénteken az Indianapolis Motor Speedway-en bemutatott Firestone anyavállalat, a Bridgestone Americas bejelentette egy zöld színű abroncs bevezetését, amely egy környezetbarátabb technológiát fog használni.

- Reklám -

A történet egyszerű: A Firestone a fákról történő betakarításról áttér az USA délnyugati részén termesztett robusztus guayule cserjére.

Az új zöld Firestone-okat először a májusi Indy 500-as boxutcai kihívásán használják majd, és augusztusban visszatérnek, mint alternatív (lágyabb) keverék a Big Machine Music City Grand Prix utcai versenyen Nashville-ben.

- Reklám -

A Bridgestone elkötelezte magát a szén-dioxid-semlegesség és a 100 százalékban új, megújuló anyagok 2050-ig történő felhasználása mellett” – mondta a RACER-nek Cara Krystolic, a Bridgestone Americas versenyabroncsok tervezéséért és gyártásáért felelős igazgatója és vezető motorsport-mérnöke.

Van egy új E8-as kötelezettségvállalásunk, amelyben az érzelmekről, az ökológiáról, az energiáról beszélünk, és a fenntarthatóság a kulcs ebben a kérdésben.

Az új zöld guayule gumi nem különbözik a hevea brasiliensis gumifáról szedett gumitól sem a tapadás, sem a lebomlás szempontjából.

A legfontosabb változás a két gumitípus előállításához szükséges gyártási erőforrásokban van: a guayule guminak jelentősen kevesebb vízre van szüksége a növekedési és érési folyamat során.

A guayule cserje nem érzékeny a betegségek vagy az éghajlatváltozás okozta veszélyek némelyikére, mint a természetes gumifa” – teszi hozzá Krystolic.

Ezen felül a Firestone az összes Indy 500-as gumiabroncsát elektromos vontatókon szállítja majd a Brickyardra, hogy még ezzel is támogassák a vállalat fenntarthatóság iránti elkötelezettségét.

A globális éghajlatváltozás hatásainak leküzdéséhez kiemelkedő együttműködésre lesz szükség, és büszkék vagyunk arra, hogy a Penske, az IndyCar és az IMS partnerei lehetünk a fenntartható mobilitás jövőjének előmozdításában” – mondta Nizar Trigui, a Bridgestone Americas technológiai igazgatója és a megoldásokkal foglalkozó üzletágak csoportelnöke.