back to top
vasárnap, június 23, 2024

Új létesítményt épít a Firestone

Dátum:

Megosztás:

Az IndyCar hivatalos gumibeszállítója, a Firestone az Ohio-i Akronban építi új telephelyét mely kisebb ökológiai lábnyommal fog működni.

- Reklám -

Akronban legfőképpen majd az IndyCar-ban használt gumik gyártásával, valamint a versenyekről visszaérkező abroncsok elemzésével fognak foglalkozni.

- Reklám -

Emellett az innováció is nagy szerepet fog kapni, hiszen az 50 munkást foglalkoztató új központban az új gumi típusok létrehozására is lesz erőforrás.

Az épület közvetlen közelében egy tesztpálya is épülni fog, amely a személyautók gumijainak kipróbálásra fog szolgálni.

- Reklám -

Novemberben a Bridgestone hivatalosan is felkapcsolta a gyár tetején díszelgő Firestone logót, ezzel jelezve a projekt elindulását. Ez a logó több mint 100 éve világítja be Akront, így sokat jelent nem csak az ott dolgozóknak, de a város lakóinak is. Ez a felirat az új épület elkészültekor szintén költözni fog.

A Firestone régi épülete felett eljárt az idő

Az új komplexum felszereltségében sokkal modernebb lesz mint, az eddigi. A munkásoknak nem csak az új öltöző jelenthet majd segítséget, hanem a géppark korszerűsítése is.

A régi épület már 100 éve állt, így valószínűleg sokkal gyorsabban, és hatékonyabban fog működni a gyártás a jövőben.

A Bridgestone Advanced Tire Production Center felülnézetből
A Bridgestone Advanced Tire Production Center felülnézetből (Fotó: Bridgestone Americas, Inc.)

“Az egymillió négyzetméteres terület negyedét használjuk jelenleg, ami nem ideális” – mondta Cara Adams, a Firestone versenygumik tervezéséért és gyártásáért felelős igazgatója.

A jelenlegi épület tehát túl nagy, és a kemény Ohio-i telek sem segítik a fenntartását.

„A Bridgestone-nak nagyon fontos a fenntarthatóság, és ezért szeretnénk a jelenlegi minőségi elvárásaink megőrzése mellett a lehető legfenntarthatóbban működni. Ebben segít majd nekünk az, hogy egy régi, több mint 100 éves épületből egy modern, sokkal kihasználtabb komplexumba költözünk, aminek köszönhetően kisebb lesz az ökológiai lábnyomunk. Nem kell már befűtenünk majd a feleslegesen nagy épületünket, emellett használhatunk majd megújuló erőforrásokat is.”

Az új Akron-i telephely a Bridgestone Americas Technical Center közvetlen szomszédságában lesz.

„A dolgozóinknak nem kell majd mérföldeket vezetniük ha át akarnak menni a központba, hiszen gyakorlatilag át tudnak majd sétálni a közelben lévő épületbe” – tette hozzá Adams.