back to top
csütörtök, május 30, 2024

A domináns Palou legnagyobb gyengesége

Dátum:

Megosztás:

Nem rejtette véka alá a területet, amiben még fejlődhet az IndyCar spanyol bajnoka, aki tulajdonképpen uralta az idei szezont.

- Reklám -

Ugyan az utcai pályákkal kapcsolatban Álex Palou idén megtörte a jeget Detroitban győzelmével, azonban furcsa kimondani, hogy kétszeres bajnokként még egyetlen alkalommal sem nyert az oválpályákon. Idén ugyan pole-t szerzett az Indy 500-on, egy boxutcai balesetben megsérült az autója, és végül csak negyedik lett.

- Reklám -

Azért idén ebben a szakágban is javult, ugyanis az átlagos helyezés szempontjából is felülmúlta az a teljesítményt, amit a korábbi években produkált.

„Oválversenyt kell nyernem. A képességeim sokat javultak, két dobogót is szereztem, negyedik lettem Indianapolisban, pole-ból. De még nem nyertem. A versenyben sosem küzdünk a győzelemért, már a dobogó is jó eredménynek számít. Ezt még meg kell lépnem” nyújtott őszinte kritikát önmagáról Palou.

- Reklám -

„Nem vagyok nagyon messze, de ott van a különbség és ez fáj. Egyszer Gatewayen hetedik lettem, és az gondoltam, bárcsak még egyszer megcsinálhatnám. Sokat tanultam, minden versennyel, de nem vagyok annyira közel, amennyire szeretnék.”

Az IndyCar bajnoka elárulta, miért hagyta faképnél a McLarent

Ennek ellenére nem fog változtatni a hozzáállásán, továbbra is a bajnoki cím lesz a célja, nem az első oválgyőzelem vagy az F1-es álmok.

„Egyáltalán nem. Igen, a lehető legtöbbet meg fogom tenni érte, de nem áldoznám be a bajnokságot az Indy 500-ért. Tudom, mennyire különleges mindenkinek, én is nagyon szeretem, nekem is nagyon különleges, de az csak egy egyszeri verseny.

Én voltam már ott többször is az elejében különböző okok miatt nem jött össze. Mások meg csak szerencsések voltak az utolsó etapban. Tudom, mennyire fontos, nyerni szeretnék, de egész évet nem cserélnék el arra, hogy egy napig hős legyek” – idézi a spanyolt a motorsport.com.

Palou bajnoki címével már csak egy lépés, hogy a történelem 65 év után ismételje önmagát