péntek, április 19, 2024

Visszatér a versenyzéshez Jeff Gordon

Dátum:

Megosztás:

Jeff Gordon jelenleg a Hendrick Motorsports elnökhelyetteseként tevékenykedik, most azonban sisakot is húz egy IMSA-verseny kedvéért.

- Reklám -

Jeff Gordon annak idején 2015-ben hagyott fel a teljes szezonos versenyzéssel, majd 2016-ban még néhány versenyt teljesített a sérült Dale Earnhardt Jr. helyén. A négyszeres bajnok jelenleg a Hendrick Motorsports második embere, valamint a 48-as Chevrolet társtulajdonosa.

- Reklám -

Gordon most szeptember 2 és 4 között ismét sisakot húz, hogy versenyezhessen. Erre az IMSA égisze alá tartozó Porsche Carrera Cup North America keretein belül kerülhet majd sor Indianapolisban. Rajtszáma mi más lenne, mint a 24-es, főmérnöke pedig ki más, mint Ray Evernham, akivel annyi sikert éltek meg közösen annak idején.

Nagyon várom már, hogy ismét versenyautóba ülhessek, és egy ilyen minőségi mezőny ellen mérethessem meg magam” – mondja Gordon. „Indianapolisban ráadásul mindig különleges dolog versenyezni. Beszéltünk már Rayjel, hogy kellene még egy verseny közösen futni. Erre pedig Indianapolis tökéletes helyszín lesz.

- Reklám -

Jeff Gordon annak idején, még NASCAR Cup-versenyzőként ötször nyerte meg az itteni versenyt, a Brickyard 400-at. Emellett ráadásul mind a mai napig ő a legsikeresebb NASCAR Cup-versenyző kilenc, épített pályán aratott sikerével. Megnyerte a Daytona 500-at, emellett pedig az IMSA 24 órás versenyét is ugyanitt, ezzel egy mindössze négyfős társaság egyike, aki ezt elmondhatja magáról.

Indianapolis belső vonalvezetésén Gordon először még 2003-ban járt, amikor autót cserélt Juan Pablo Montoyával. Utóbbi ekkor a Williams Forma-1-es csapatának versenyzője volt.