csütörtök, június 8, 2023

VIDEÓ: Az IMSA izgalmas versenyének teljes egésze Long Beach utcáiról

Dátum:

Megosztás:

Nézd vissza a 100 perces Acura Grand Prix of Long Beach teljes hosszúságú ismétlését az IMSA youtube csatornájának jóvoltából.

- Advertisement -

Mindhárom kategóriában drámai versenyt láthatott a Long Beach-i nagyérdemű, a DPi-ben Sebastien Bourdais vezette győzelemre a Cadillac-et.

- Advertisement -

A pole pozícióból rajtoló Bourdais az ötödik körben veszítette el a vezetést, amikor a pálya hátsó részén megpróbálta kikerülni Kyle Washington 34-es számú GMG Racing Porsche 911 GT3 R-jét.

A francia lenyűgöző módon visszaszerezte 21 másodperces hátrányát a szakasza során, és a 29. körben visszavette a vezetést Alex Lynn 02-es testvérautójától, a 01-es Cadillac pedig a kockás zászlóig az élen maradt, és nyert Long Beach-en.

A GTD Pro kategóriában az Aston Martin szerezte meg idei első győzelmét, miután a pole pozíciót megszerző Jordan Taylor és Antonio Garcia féle Corvette egy áthajtásos büntetést volt kénytelen letölteni, mert a csapat “elvesztette az irányítást a felszerelése felett” a megállás során.

A GTD-ben egy BMW M4 GT3 győzedelmeskedett, amely így megszerezte első észak-amerikai győzelmét.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.