kedd, április 16, 2024

Sikeresen túl van a Ferrari új gépe az első tesztkilométereken

Dátum:

Megosztás:

Sikeres két napos tesztelésen mutatkozott be Fioránoban a Ferrari legújabb GT3-as autója, a csodálatos vonalakkal megáldott 296 GT3.

- Reklám -

Véget ért a Ferrari 296 GT3 kétnapos tesztelése a fioranói pályán. Az olaszok GT versenyautója megtette első kilométereit, hasznos visszajelzéseket adva a technikusoknak és a mérnököknek.

- Reklám -

A napi program zökkenőmentesen zajlott, néhány körös etapok váltották egymást a szokásos boxutca-ellenőrzésekkel megszakított hosszabb szakaszokkal.

A kétszeres világbajnok Alessandro Pier Guidi és Andrea Bertolini ült a volánnal a nap folyamán. A Ferrari vezérigazgatója, Benedetto Vigna is részt vett a teszteken, ahol megtekintette a Ferrari 296 GT3-at és beszélgetett a versenyzőkkel és a csapattal.

- Reklám -

El vagyok ragadtatva attól, ahogyan a két tesztnap itt Fioranóban lezajlott. A Ferrari 296 GT3 kellemes és precíz autónak bizonyult” – mondta Alessandro Pier Guidi.

Nyilvánvaló, hogy ebben a szakaszban a munka a rendszerek és az alapvető megbízhatóság tesztelésére összpontosított, és elégedettek vagyunk az összegyűjtött adatokkal.

Nem titkolhatom, hogy nagyon izgalmas napok voltak, mert nagyok az elvárások ezzel az autóval szemben” – csatlakozott Andrea Bertolini.

Már a fejlesztés korai szakaszától kezdve döntő fontosságú, hogy az autó megfeleljen mind a profik, mind a gentleman driverek igényeinek.

Fiorano, a Ferrari otthona

Amióta a fioranói pálya 1972-ben először kezdte meg működését a Ferrari tesztpályájaként, az összes új autó itt tette meg első lépéseit.

Ez egy olyan kanyarokat és pályaszakaszokat magában foglaló létesítmény, mint amilyenek a legnehezebb Formula-1-es világbajnoki futamoknak is otthont adnak, és amely rendkívül hasznos adatokkal képes szolgálni a projekt minőségét illetően.

Számunkra Fiorano egy olyan pálya, amely amellett, hogy a hazai pályánk, rengeteg információval szolgál, és fontos történelmi múlttal rendelkezik, tekintve az itt lezajlott rengeteg bemutatást” – nyilatkozta Andrea Bertolini.

Sokszor hívtak már új autók tesztvezetésére, de ezt az első tesztet számba véve meglepett a megbízhatóság és a teljesítmény szintje, amivel pályára léptünk.

Az első méterek mindig különlegesek és maradandó emlékeket hagynak maguk után. Igazán izgalmasak voltak” – tette hozzá saját érzéseit Alessandro Pier Guidi.

Érdemes hozzátenni, hogy korábban a Cetilar Racing bejelentette, hogy az ő színeikben fog bemutatkozni az új, gyönyörű vonalakkal rendelkező Ferrari 296 GT3, méghozzá a 2023-as IMSA szezonban.