back to top
vasárnap, május 19, 2024

Taylor szerint a Ganassi jelentheti a legnagyobb fenyegetést

Dátum:

Megosztás:

A Daytona-i 24 órás címvédője, Ricky Taylor úgy véli, a legkeményebb harcot a 01-es és a 02-es Cadillac-kel fogják vívni.

- Reklám -

A Chip Ganassi Racing az idei Rolex 24-re is a legjobbjait hozta el. A Cadillac gyári csapatát versenyeztető gárda mindkét autójában világsztár versenyzők ülnek. A 01-est a 6-szoros IndyCar bajnok, Scott Dixon, a négy elsőséget begyűjtő Sebastien Bourdais, a regnáló bajnok Alex Palou, valamint a kakukktojás, Renger van der Zande alkotja.

- Reklám -

A másik, 02-es rajtszámmal ellátott Cadillacben Earl Bamber, Marcus Ericsson, Alex Lynn és Kevin Magnussen kap lehetőséget. A versenyzői összeállítást nézve mindenki számára egyértelmű lehet, hogy nem esélytelenként utazott Daytonába Chip Ganassi alakulata. A vasárnapi kvalifikációs versenyen rajtelőséget szerző Ricky Taylor is hasonlóképp vélekedik. A verseny kétszeres győztese szerint, ha a Wayne Taylor Racing szeretné megismételni a győzelmét, elsősorban velük kell majd megküzdeni.

„Nyilvánvaló, hogy a tavalyi győzelmünk elég fura körülmények közt született, és csak a 01-es műszaki problémáját követően tudtuk átvenni a vezetést” – mondta Taylor a sportscar365 újságírójának, John Dagysnek. „Idén az lesz a kérdés, kibírjuk-e ismét 24 órán keresztül? Sokat kell még dolgoznunk ahhoz, hogy komoly esélyünk legyen a Ganassik legyőzésére. Nagyon kemény verseny lesz!”

- Reklám -

„A tavalyi volt a Chip Ganassi Racing első DPi versenye, úgyhogy nyilvánvaló, hogy az ott látottakhoz képest idénre sokat fejlődtek. Tavaly egész évben nagyon gyorsak voltak, de nehezen tudták összerakni a versenyeket. Nem egyszerű csak úgy beugrani ide, és jól szerepelni. Biztos vagyok benne, hogy azóta sokat tanultak, és nem fogunk tudni a múlt évihez hasonló hibáikra támaszkodni. Nagyon nehéz dolgunk lesz!”

A bár a Wayne Taylor Racing 2021-ben megnyerte a Daytona-i 24 órást, a bajnokságban a #31-es Whelen Engineering autó mögött csak a második helyet tudták elcsípni. Taylor szerint azonban ezúttal felkészültebben vágnak neki a szezonnak, és orvosolni tudják a tavalyi problémákat.

„Sok információnk volt az előző év kezdetén, és elég jó helyzetből indíthattuk az évet. Aztán azonban valami félre siklott. A csapat azonban sokat tanult az elmúlt szezon során” – mondta Taylor.

„Nem gondolom, hogy bármi új, nagy trükköt tudnánk bevetni a 24 óráson, de ott vannak azok az apró részletek, amiket az elmúlt év során tanultunk. Ezek az apróságok pedig remélhetőleg valami naggyá állnak majd össze.”

Több frontos küzdelemre készülnek

Bár a 32 éves amerikai szerint legfőbb riválisuk a Ganassi lesz, másokra is oda kell figyelniük a 24 óra során. Ilyen többek közt a Richard Westbrookkal felálló JDC-Miller MotorSports is, akik végig nyomás alatt tudták tartani Taylorékat a kvalifikációs futamon. A brit végül hibázott, így csak másodikak lettek, azonban kétségtelenül velük is számolni kell majd a futam során.

Érdemes azonban odafigyelni a Meyer Shank Racing-re is, akik Tom Blomqvisttal, Helio Castroneves-szel, Oliver Jarvis-szal és Simon Pagenaud-val támadnak.

„Azt gondolom, idén így, hogy csak két márka van a DPi-ben, sokkal szorosabb, kiegyenlítettebb lesz a küzdelem” – vélekedett Taylor. „Nemcsak a Cadillac Racing erősített versenyzők terén. Ott van például a Meyer Shank Racing is, akik borzasztóan erős felállással érkeztek. Arra számítunk, hogy velük is harcban leszünk. Ahogy azt tavaly is mondtuk, csak 7 autó van a mezőnyben, de közülük bárki nyerhet. Indulhatsz akár az utolsó helyről, de az esély a győzelemre akkor is meglesz.”