back to top
vasárnap, június 23, 2024

Taylor megelőzte Dixont az esti edzésen

Dátum:

Megosztás:

Ricky Taylor a Roar before the 24 negyedik edzésén a Wayne Taylor Racing Acuráját az élre repítette, megelőzve ezzel Scott Dixont.

- Reklám -

A #10-es Acura ARX-05 38 kört teljesített, a legjobbat a 31. körben, aminek időeredménye 1:34,592 volt a 3,56 mérföldes pályán. Az autó az edzés kezdetéhez közel egy ismeretlen GTD-s versenyzőtől sérülést szenvedett.

- Reklám -

Az utolsó fél órában Taylor ennek ellenére elég gyorsnak bizonyult ahhoz, hogy mindössze 0,019 másodperccel gyorsabb kört fusson, mint Dixon. Scott Dixon viszont egy tizeddel gyorsabb volt Mike Conway Action Express Racing Cadillacjénél és Helio Castroneves Meyer Shank Racing Acurájánál. Utóbbi mindössze 18 kör után mechanikai probléma miatt kiállt és nem tért vissza a pályára.

Utánuk következett Jose Maria Lopez a #48-as AXR Ally Racing Caddyvel, megelőzve Loic Duvalt a JDC Miller MotorSports autójával és a #02-es Ganassi Cadillac-et, amely 57 kört tett meg.

- Reklám -

LMP 2

Az LMP2-ben Rene Rast állt az élre a G-Drive by APR nevű autóval, megelőzve a PR1 Mathiasen Motorsportos Mikkel Jensent és a High Class Racing autójával Nico Mullert.

Trenton Estep a Duqueine autóját üzemeltető Forty7 Motorsportot juttatta az LMP3-as osztály élére, megelőzve a Ligiers triót – Sean Creech Motorsport, Riley Motorsports és Performance Tech Motorsports.

GTD

A GTD Pro kategóriában Mirko Bortolotti állt az élre a TR3 Racing Lamborghini Huracanjával, bár ez az autó az Inception Racing McLarenjével került összetűzésbe. Ez után két Porsche 911 GT3 R következett – Laurens Vanthoor a KCMG autójával, majd Matteo Cairoli a WeatherTech Racing-el. Jack Hawksworth a #14-es Vasser Sullivan Racing Lexus RC F-jét a negyedik helyre hozta be Felipe Nasr Pfaff Porschéját megelőzve.

A GTD osztály élére egy McLaren került, Paul Holton a Crucial Motorsports 720S-ét repítette az élre, megelőzve Richard Lietz-et a Wright Motorsports Porschéjában és Giacomo Altoe-t a másik TR3-as Lambóval.

A hétvége a magyar idő szerint vasárnap este 8 órakor kezdődő kvalifikációs futammal folytatódik. A futamot az IMSA hivatalos oldalán élőben közvetítik.