back to top
péntek, június 21, 2024

Szomorú hírt közölt a Porsche

Dátum:

Megosztás:

Úgy tűnik egyre biztosabb, hogy privát Porsche LMDh autók nem lesznek a Daytonai 24 órás rajtrácsán a januári idénynyitón.

- Reklám -

A Porsche Motorsport főnöke, Thomas Laudenbach a Motorsport.com-nak tett interjújában azt mondta, hogy valószínűleg nem lesz privát Porsche 963-as nevezés a Daytonai 24 óráson.

- Reklám -

A JDC-Miller Motorsports volt az első csapat, aki elkötelezte magát a 963-asok IMSA-ban való indítása mellett, és valószínűleg csatlakozik hozzá a Proton Competition, amely egy még meg nem erősített kettős programot állít össze egy pár Porsche LMDh prototípussal az észak-amerikai sorozatban és a World Endurance Championshipben.

Laudenbach megjegyzései pesszimistább kilátásokat tükröznek mint amikor szeptemberben nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, hiszen akkor „nehéz, de megoldható” helyzetnek nevezte a szituációt.

- Reklám -

Mindent megteszünk azért, hogy minél hamarabb megkapjuk az ügyfélautókat, de nincs minden a saját kezünkben” – mondta a Porsche fejese.

Elmagyarázta, hogy ez a 963-as fejlesztésének, majd az első ügyfél 963-as prototípusok felépítéséhez szükséges alkatrészek leszállításának időbeosztásából adódik.

Az autók akkor lesznek készen, amikor készen lesznek; ha nem tudjuk összeszerelni őket időre, akkor nem tudjuk összeszerelni őket időre.”

A jó hír viszont az, hogy talán már a márciusi WEC-IMSA SuperSebring hétvégére mindenkihez megérkezik majd az ügyfélautó.

A Proton, amely több mint 20 évre visszanyúló kapcsolatot ápol a Porschével a GT-versenyzésben, még nem erősítette meg a 963-assal kapcsolatos terveit, de Christian Ried csapatfőnök nyíltan beszélt arról, hogy mindkét bajnokságban szeretne indulni az autóval.

Még szeptemberben ismerte el, hogy a WEC-vel kapcsolatos tervek előrehaladottabb stádiumban vannak, mint az IMSA-val kapcsolatosak.

Nyilvánvalóan ez a helyzet a Porschénak sem jó, hiszen minél több autót tudnak a rajtrácsra állítani, annál nagyobb lenne az esélye annak, hogy az ő autójuk nyerje az LMh-LMDh éra első versenyét.