back to top
csütörtök, május 30, 2024

Ryan Eversley készen áll a debütálásra

Dátum:

Megosztás:

Az IMSA WeatherTech SportsCar Championship lesz a következő állomás Ryan Eversley karrierjében.

- Reklám -

Eversley a Rick Ware Racing új IMSA Sprint Cup csapatának tagja lesz egy Acura NSX GT3 Evo22-vel.

- Reklám -

Partnere a Silver licenszes Aidan Read lesz majd a nyolcfordulós GTD-bajnokságban, amely áprilisban veszi kezdetét Long Beachen.

A veterán NASCAR csapat Eversley-hez hasonlóan szintén első szezonját kezdi meg a WeatherTech bajnokságban. Az alakulat legutóbb egy Riley Mk. 30 Gibson LMP2-es autóval indult a Roar Before the Daytona 24 versenyen 2020-ban, de sajnos egy baleset miatt idő előtt véget ért számukra ez a futam.

- Reklám -

A csapat tagjai 2021-ben az Eurasia Motorsporthoz csatlakozva voltak jelen a Daytona 24-en, ahol remek helyezést értek el.

Tavaly részt vettünk a Daytona 24-en az LMP2-es osztályban, és nagyszerűen szerepeltünk, negyedikek lettünk” – mondta Rick Ware csapattulajdonos.

Később az év folyamán lehetőség adódott Ryan Eversley számára, hogy Road Americában debütáljon a NASCAR Cup Series-ben az RWR-nél.

A hétvégét követően Ryan és én tovább folytattuk a beszélgetéseket arról, hogy 2022-ben teljes szezonban induljunk az IMSA-ban. Hosszú út vezetett idáig, de nem is tudnék jobb versenyzőt elképzelni az IMSA-programunk beindításához.

A Rick Ware Racing és a HPD egymásra találtak

Rick, a HPD és én már jó ideje azon dolgozunk, hogy összehozzunk valamit, így nagyszerű, hogy megmutathatjuk a rajongóknak, mit is építettünk fel.” – mondta Eversley.

Nagyon izgatottan várom, hogy az Acurát képviselhessem a közelgő Long Beach-i hazai versenyükön, valamint a Sprint Cup további versenynaptárában az NSX-ünkkel.

Aidan és én tavaly együtt dolgozhattunk a NASCAR Cup Series-ben, mivel ő volt a mérnököm, és úgy gondolom, hogy ez egy egyedülálló alapot ad ahhoz, hogy társpilótaként együttműködjünk. Mindketten nagyon várjuk már, hogy pályán legyünk, és tudom, hogy a rajongók imádni fogják ezt az NSX-programot.

A 38 éves korábbi TC America bajnok, aki a Honda Performance Developmentdel áll szerződésben, egy részidényre szóló Michelin Pilot Challenge szereplést is megerősített az LA Honda World Racinggel.

Üdvözöljük Rick Ware Racinget a HPD/Acura Motorsport családban” – mondta John Whiteman, a HPD kereskedelmi vezetője.

Ryan Eversley természetesen régóta kötődik a HPD-hez, és 2017-ben tagja volt az eredeti Acura NSX GT3 versenyzői felállásunknak. Ryan emellett segített a Honda Civic Type R TCR sikeres észak-amerikai bevezetésében is, amellyel megnyerte a bajnokságot.

Aiden Read 2021-ben rendkívül lenyűgözően debütált az IMSA-ban, és úgy gondoljuk, hogy idén fontos kiegészítője lesz Acura programunknak a bajnokságban, a Rick Ware Racing csapatával együtt.

Az Acura NSX GT3 legújabb, második változata a múlt hétvégi Rolex 24 at Daytonában debütált a Gradient Racinggel. A csapat egyelőre csak a Michelin Endurance Cup programját erősítette meg, de valószínű, hogy további versenyeken is indulnak majd az idei szezonban.

Várhatóan egy további új Acura GTD is debütál majd a jövő hónapban a Sebring 12 versenyen.