back to top
csütörtök, május 30, 2024

Rutinos Porsche csapattal szövetkezik a Team TGM

Dátum:

Megosztás:

A Team TGM visszatér a Daytona 24-re és szeretné kiküszöbölni a tavalyi csorbát.

- Reklám -

A Team TGM 2021-ben indult először a daytonai 24 óráson, ami akkor nagy terhet jelentett a csapatnak az IMSA Michelin Pilot Challenge részvétel mellett. Ugyanazon a hétvégén mindkét versenyen menni nagy kihívás a csapat, a pilóták és a felszerelés számára is. Sajnos a tavalyi futam a verseny 18. órájában hajtásláncproblémák miatt idejekorán véget ért a csapat számára.

- Reklám -

Nagyon sok időt és felkészülést fektettünk a tavaly januári kettős versenybe, és úgy éreztük, hogy megfosztott minket az élet a célba éréstől. Sokat gondolkodtunk rajta, hiszen ez egy hatalmas idő- és pénzbefektetés, de a Team TGM készen áll arra, hogy idén is nekivágjon a Rolex 24-nek” – mondta Ted Giovanis csapattulajdonos és versenyző.

A 2022-es tervek

A Team TGM egy Porsche 911 GT3 R-t indít a 2022-es Daytona 24-en és ismét az iparág vezetőjével és a Porsche szakértőivel, a Wright Motorsports-al működik együtt a világhírű endurance versenyen. A csapattulajdonos Giovanis mellett Hugh Plumb, Owen Trinkler és Matt Plumb vezeti majd a 911 GT3-at.

- Reklám -

Giovanis, aki decemberben ünnepelte 76. születésnapját elmondta, hogy a csapat két Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsporttal nevez a 2022-es IMSA Michelin Pilot Challenge-re. A cél egyértelműen a bajnoki cím megszerzése. Ezért az egész szezonban ugyanaz a négy pilóta küzd majd, akik a Daytona 24-en, illetve egy nappal korábban a BMW M Endurance Challenge négyórás versenyén is rajthoz állnak.

Különösen jó érzéssel tölt el minket, hogy ebben a szezonban teljes egészében a Porsche zászlaja alatt versenyezhetünk. A márka az egyik legelismertebb a sportágban, John Wright és csapata pedig a legnagyobb szaktekintélyek Észak-Amerikában. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy ismét velük dolgozhatunk” – mondta Giovanis.

A Team TGM mindhárom autóján látható lesz a csapat #HealthInnovation hashtagje, amely a Jayne Koskinas Ted Giovanis Egészségügyi és Politikai Alapítványt népszerűsíti. Az alapítvány innovatív, feltörekvő orvosi kutatásokat finanszíroz és olyan tanulmányokat támogat, amelyek újragondolják az egészségügyi ellátás minőségét és a valós bizonyítékok felhasználását.