vasárnap, június 4, 2023

Óriási Huracan EVO2 armadával érkezik a Lamborghini Daytonába

Date:

Share:

Még alig ért véget az IMSA szezon, a Lamborghini máris az új, Huracan GT3 EVO2 autójának bevetésére készül.

- Advertisement -

A Lamborghini arra számít, hogy az új Huracan GT3 EVO2 „legalább öt” példánya lesz ott a januári Daytonai 24 óráson.

- Advertisement -

Giorgio Sanna, a Lamborghini motorsportfőnöke a Sportscar365-nek nyilatkozva elmondta, hogy az olasz gyártó jelentős számú autót céloz meg a január 28-29-én megrendezésre kerülő IMSA WeatherTech SportsCar Championship szezonnyitó versenyére.

A 24 órás lesz az első éles bevezetése új Lamborghini Huracan GT3 EVO2-nek, amelyet májusban mutattak be a jelenlegi Huracan GT3 Evo utódjaként.

Sanna azt is megerősítette, hogy a Lamborghini tervezi, hogy támogat egy nevezést az IMSA legmagasabb GT kategóriájában, a GTD Pro-ban.

Egy autónk biztosan lesz a GTD Pro-ban, és arra számítok, hogy összességében legalább öt autó indul majd” – mondta Sanna a Sportscar365-nek.

Sanna a továbbiakban megerősítette, hogy a Lamborghini 20 új Huracan GT3 EVO2-re kapott megrendelést, míg a többi autó a jelenlegi Evo specifikációból lesz továbbfejlesztve.

Az elmúlt két évben fejlesztett autók esetében lehetőség lesz felújítani, továbbfejleszteni az autót” – mondta Sanna.

Arra számítunk, hogy jövőre több mint 40 autó fog futni EVO2 specifikációban, világszerte.

A kihívás most az, hogy időben szállítsuk le az autókat mindenkinek, különösen az amerikai csapatoknak, mert az IMSA csapatok Daytonában indulnak, a GT World Challenge America csapatai pedig márciusban kezdenek.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.