vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIMSANagyon várja már első daytonai 24 órását José María López

Nagyon várja már első daytonai 24 órását José María López

- Hirdetés -

Endurance-tapasztalata rengeteg van, Daytonában viszont még sohasem versenyzett José María López. Az argentin már várja a tűzkeresztséget.

Három dobogós helyezés után 2021-ben José María López végre győzelmet is ünnepelhetett a Le Mans-i 24 órás-on a bajnoki címek után. A WEC-évek mellett az Egyesült Államok és az IMSA eddig fehér folt volt “Pechito” számára egy sebringi 12 óráson kívül. Daytonai debütálását idén ejtheti meg a 48-as rajtszámú DPi-Cadillacben Jimmie Johnson, Kamui Kobayashi és Mike Rockenfeller mellett.

- Hirdetés -

López most hazája médiumának, a Radio Continentalnak az előtte álló új kihívásról. “Nagyon szép autók, másak, mint amiket eddig vezettem” – gondolkodott el López összehasonlítva az IMSA és a WEC világát. “Régóta szerettem volna már az Egyesült Államokban versenyezni, most pedig a bajnok istálló tagjaként tehetem ezt meg.”

López mindig érdeklődéssel figyelte a tengerentúli versenyzést. “Mindig szerettem az amerikai autósportot. Nyugodtabb itt minden, másrészt pedig az erőviszonyokat illetően jóval kevésbé van itt bármi kőbe vésve.”

- Hirdetés -

López csapattársai közül jól ismeri Kamui Kobayashit, akivel ráadásul évek óta együtt versenyez a Toyotánál is. Kobayashi egyébként kétszer nyert is már Daytonában. Jimmie Johnson legjobb eredménye három második hely a versenyen, Mike Rockenfeller pedig Kobayashihoz hasonlóan szintén volt már győztes autó tagja.

- Advertisement -

Friss