vasárnap, június 4, 2023

Megérkezett a BOP táblázat a Daytonai 24 órás versenyre

Date:

Share:

Az IMSA nyilvánosságra hozta a Daytona-specifikus Balance of Performance táblázatot, amelyet a Daytonai 24 órás versenyen használnak majd.

- Advertisement -

Az IMSA számos BoP-változást eszközölt az autókon a tavalyi Roar és Daytonai 24 órás konfigurációkhoz képest.

- Advertisement -

Az Aston Martin Vantage GT3 minimális súlya 30 kilogrammal nőtt, a Mercedes-AMG GT3 Evo 10 kilogrammal, a Porsche 911 GT3 R pedig jelentős, 45 kilogrammos súlytöbbletet kapott, amit azonban ellensúlyoz a légszűkítő 3 mm-es növelése, ami nagyobb teljesítményt ad majd a motornak.

Mind az Acura NSX GT3 Evo22 és a Ferrari 488 GT3 Evo 2020-as modellje eközben a 2021-es szinthez képest csökkentett turbó teljesítményt kapott – írja a Sportscar365 weboldal.

A szabályok értelmében az IMSA fenntartja a jogot, hogy szükség esetén osztályspecifikus BoP-módosításokat hajtson végre a GTD Pro és a GTD kategóriákban, de úgy tudni, hogy a két GT3-as kategóriában azonos teljesítményszintek megtartása mellett van.

A DPi osztályban, amely az idei évre két gyártó, az Acura és a Cadillac csatájára redukálódott, a Roar és a Daytonai 24 órás tavalyi BoP-jéhez képest nem történtek jelentős teljesítményt érintő változások.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.