csütörtök, november 30, 2023

Az IndyCar mégsem változtat az időmérős szisztémán

Dátum:

Megosztás:

Az NTT IndyCar Series 2022-ben nem változtatja meg az épített és utcai pályák kvalifikációs rendszerét.

- Advertisement -

Amint arról korábban beszámoltunk, a nevezések számának jelentős növekedésére számítva az IndyCar fontolóra vette, hogy változásokat eszközöl az kvalifikációs szisztémájában.

- Advertisement -

Mivel a teljes rajtrácson várhatóan 25 autó lesz majd – az előzetes 28 autóhoz képest kevesebb ezért a régi időmérő marad.

Sokféleképpen megvizsgáltuk, és nem látjuk indokoltnak, hogy megváltoztassuk a szisztémát” – mondta Jay Frye, az IndyCar elnöke a RACER-nek.

- Advertisement -

Frye és Kyle Novak versenyigazgató egy módosítást mégis szeretne eszközölni a többszakaszos kvalifikációs procedúrán, amelyet a februári szezonnyitó Firestone Szentpétervári Nagydíj előtt ratifikálhatnának.

Megnézzük, hogy van-e mód arra, hogy felgyorsítsuk a jelenlegi verziót. Ez azt jelenti, hogy kevesebb szünet lenne a csoportok között” – tette hozzá Frye.

Tudjuk, hogy a jelenlegi verzió működik, és inkább azt nézzük meg, hogy miként tudjuk a procedúrát másképp csinálni. Szóval nem tervezem, hogy 2022-ben bármi is változik a kvalifikációnkban, kivéve, hogy megnézzük, tudunk-e időt spórolni a csoportok között, és ha lehetséges, csökkentjük a 75 perces időszakot.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.