back to top
csütörtök, július 25, 2024

Magnussen: Jobban élvezem az IMSA autók vezetését, mint az F1-esekét

Dátum:

Megosztás:

Az ex-Forma-1-es pilóta, Kevin Magnussen túl van az első megmérettetésén az amerikai sportautó bajnokságban (IMSA), és elmondása szerint, sokkal elégedettebb a prototípus autókkal.

- Reklám -

A dán hét év alatt összesen 119 Forma-1-es futamon állt rajthoz, amelyeken 158 pontot szerzett. 2021-re azonban sem őt, sem pedig Grosjeant nem marasztalta a Haas, így számára az IMSA Sportautóbajnokságában szereplő Chip Ganassi Racing nyújtott mentőövet, így pedig egy Cadillac autót vezethet a hosszútávú szériában.

- Reklám -

A 28 éves pilóta túl van a daytonai 24 órás verseny időmérőjén, ami után mesélte el a tapasztalatait az 5.5 literes V8-as autók kapcsán.

„Nagyon élvezem vezetni a Cadillacet. Úgy érzem, hogy végre visszatértem azokhoz a dolgokhoz, amik igazán izgatnak, autóversenyzőként harcolhatok az első helyért. Ez lehet kicsit furcsának fog hangzani, de nem olyan könnyű vezetni ezeket az autókat, ami viszont nagyon jó dolog!” – kezdte Magnussen.
„A Forma-1-es autók fantasztikusak, azok a leggyorsabbak a világon és hálás vagyok, hogy elérhettem az álmomat, hogy F1-es pilóta lehessek. De azokat az autókat nagyon könnyű volt vezetni. Ha beültetünk egy másik jó pilótát egy F1-es autóba, ő is ugyanezt fogja mondani. Az elektronikus rendszerek ellenőrzik az autók legfőbb teljesítményét, a Cadillacben jóval több dolgot kell ellenőrizni és csinálni versenyzőként. És a hang! A Forma-1-es motorok hangja kicsit olyan ’blah’ érzést vált ki manapság. A Cadillac hangját hallva lehet csak igazán autóversenyzőnek érezni magunkat.” – folytatta a dán.

A Chip Ganassi Racing személyében egy hatalmas tapasztalattal és sikerekkel rendelkező csapathoz került Magnussen, amit már a legelső látogatásakor is érzékelt.

- Reklám -
„Amikor Indianapolisban meglátogattam őket, már akkor lenyűgözött a Ganassi profizmusa. Elkötelezettek a siker iránt. Persze, minden csapat nyerni akar, de amikor beszéltem Mike-kal és Chippel [a csapat tulajdonosai – a szerk.] akkor egyértelművé vált számomra, hogy ők csak a győzelemért versenyeznek. Nem elégednek meg a második vagy harmadik hellyel sem. A karrierem korai szakaszában többször is nyertem, ezért akartam mindig is versenyezni és fejlődni. A Forma-1-ben sajnos, ha nem vagy a legjobb két autó valamelyikében, akkor nincs esélyed győzelemre. A célod csak annyi lehet, hogy pontokat szerezz.” – vélekedett.

Magnussen pedig két igazi nagyágyút kapott csapattársának. Renger Van der Zande nyerte az elmúlt két év daytonai 24 órás versenyét, míg a másik társa az IndyCar legendának számító Scott Dixon.

„A Forma-1-ben a legnagyobb ellenfeled a saját csapattársad. A legjobb módja annak, hogy előrébb lépj egy jobb csapatba az, ha legyőződ a csapattársadat, ezért nem akarsz neki segíteni, mert ellenkező esetben tönkre teheti a karrieredet. Itt ez is más. Nagyon élvezem a közös munkát Rengerrel és Scott-tal. Ha kérdéseid vannak, vagy látják, hogy hogyan lehetnél még gyorsabb, akkor segítenek, és ez fordítva is igaz. Ez a valódi csapatmunka.” – vázolta fel.

(Hegedűs Dávid)