back to top
szerda, május 29, 2024

Legendás amerikai versenyző fia fog Ferrariba ülni Sebringben

Dátum:

Megosztás:

A Risi Competizione újra csatába küldi Ferrariját a 70. Sebringi 12 órás versenyen, amelynek egyik versenyzője Eddie Cheever fia lesz.

- Reklám -

2018 óta ez lesz az első alkalom, hogy a Risi részt vesz a tizenkét órás versenyen, amelyen eddig három győzelmet szerzett.

- Reklám -

Alessandro Pier Guidi és James Calado, akik a januári Daytonai 24 óráson a 62-es rajtszámú Ferrari 488-assal versenyeztek, a FIA World Endurance Championship pénteki nyitó futamára, a Sebring 1000 mérföldre koncentrálnak majd.

Így a houstoni székhelyű Risi csapat Eddie Cheever III-t hívta be Daniel Serra és Davide Rigon mellé, akik Pier Guidivel és Caladóval együtt a második helyen végeztek Daytonában.

- Reklám -

Nagy múltra tekintünk vissza Sebringben, többek között háromszor nyertünk már itt” mondta Giuseppe Risi csapatfőnök. „Az, hogy visszatérünk egy olyan pályára, ahol az évek során sok sikert értünk el, mindenképpen izgatottá tesz mindenkit.

Ez egy nagy hétvége lesz a pénteki WEC versennyel és a szombati 12 órás versenyünkkel. A szurkolóknak sok órányi jó versenyzésben lesz részük, különösen a Ferrari csapatai miatt mindkét sorozatban.”

A Risi 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben nyerte meg a Sebringi 12 órás versenyt, és további hat dobogós helyezést ért el.

Serra számára azonban ez lesz csak a harmadik alkalom, hogy Sebringben versenyez, míg Rigon és Cheever eddig csak egyszer indult itt futamon..

A Risi visszatérése azt jelenti, hogy a GTD Pro osztály 11 autóból áll majd az IMSA WeatherTech SportsCar Championship második fordulójában.

Az egyetlen Ferrari 488-as két BMW M4-es, két Porsche 911 GT3R, egy Corvette C8.R, egy Acura NSX, egy Mercedes-AMG GT3, egy Lamborghini Huracan, egy Aston Martin Vantage és egy Lexus RC F autóval fog csatába szállni.