vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARDale Earnhardt Jr. nem bírta magában tartani, odaszólt versenyzőjének

Dale Earnhardt Jr. nem bírta magában tartani, odaszólt versenyzőjének

- Hirdetés -

A kitartás és a szívósság végül kifizetődött Noah Gragson számára. A Dale Earnhardt Jr. versenyzője Phoenixben végre nyert.

Gragson az idei szezonban kétszer második, egyszer pedig harmadik lett. Győzelme olyan áttörés volt, amiért személyes említést érdemelt főnökétől, a NASCAR Hall of Famer Dale Earnhardt Jr.-tól.

- Hirdetés -

Dale Jr. a phoenixi futam után küldött egy tweetet, amelyben elismerően nyilatkozott versenyzőjéről és annak crew chiefjéről.

Igen! Noah Gragson, Luke Lambert és a keményen dolgozó JR Motorsports srácok csoportja megcsinálta ma a győzelmet!” – írta a “nagyfőnök” twitteren.

- Hirdetés -

Dale Earnhardt Jr. csapat nagyszerű szezonkezdeten van túl. A bajnokság legjobb öt helyén három JR Motorsports versenyző van.

Gragson vezeti a tabellát, Justin Allgier a harmadik, míg Josh Berry az ötödik. Az alakulat negyedik versenyzője Sam Meyer még nagyon fiatal, így a jó szakasz eredmények ellenére a verseny végére általában visszaesik – még így is 9. az összetettben.

Persze nem könnyű négy ilyen karaktert kordában tartani, és ahogy egy korábbi cikkünkben írtunk is róla, elkerülhetetlen olykor-olykor a koccanás közöttük.

Nagyon ritka az, hogy négy versenyző közel azonos esélyekkel szálljon csatába a győzelmekért” – mondja Allgaier, aki régóta áll Dale Earnhardt Jr. csapatának alkalmazásában.

Ezt kezelni pedig tudom, hogy nem egyszerű, mert nyilván mind a négyen nyerni akarunk. Magunkért, meg persze a szponzorainkért.”

“Ez pedig nagyon kemény csata. Optimális esetben akár csapaton belül oszthatjuk le a Championship 4 négy bajnokesélyes versenyzőjét. Ehhez is mindenünk megvan.

A NASCAR Xfinity Series következő versenyét Atlantában rendezik, március 19-én.

 

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss