szombat, szeptember 30, 2023

Dale Earnhardt Jr. nem bírta magában tartani, odaszólt versenyzőjének

Dátum:

Megosztás:

A kitartás és a szívósság végül kifizetődött Noah Gragson számára. A Dale Earnhardt Jr. versenyzője Phoenixben végre nyert.

- Advertisement -

Gragson az idei szezonban kétszer második, egyszer pedig harmadik lett. Győzelme olyan áttörés volt, amiért személyes említést érdemelt főnökétől, a NASCAR Hall of Famer Dale Earnhardt Jr.-tól.

- Advertisement -

Dale Jr. a phoenixi futam után küldött egy tweetet, amelyben elismerően nyilatkozott versenyzőjéről és annak crew chiefjéről.

Igen! Noah Gragson, Luke Lambert és a keményen dolgozó JR Motorsports srácok csoportja megcsinálta ma a győzelmet!” – írta a „nagyfőnök” twitteren.

- Advertisement -

Dale Earnhardt Jr. csapat nagyszerű szezonkezdeten van túl. A bajnokság legjobb öt helyén három JR Motorsports versenyző van.

Gragson vezeti a tabellát, Justin Allgier a harmadik, míg Josh Berry az ötödik. Az alakulat negyedik versenyzője Sam Meyer még nagyon fiatal, így a jó szakasz eredmények ellenére a verseny végére általában visszaesik – még így is 9. az összetettben.

Persze nem könnyű négy ilyen karaktert kordában tartani, és ahogy egy korábbi cikkünkben írtunk is róla, elkerülhetetlen olykor-olykor a koccanás közöttük.

Nagyon ritka az, hogy négy versenyző közel azonos esélyekkel szálljon csatába a győzelmekért” – mondja Allgaier, aki régóta áll Dale Earnhardt Jr. csapatának alkalmazásában.

Ezt kezelni pedig tudom, hogy nem egyszerű, mert nyilván mind a négyen nyerni akarunk. Magunkért, meg persze a szponzorainkért.”

„Ez pedig nagyon kemény csata. Optimális esetben akár csapaton belül oszthatjuk le a Championship 4 négy bajnokesélyes versenyzőjét. Ehhez is mindenünk megvan.

A NASCAR Xfinity Series következő versenyét Atlantában rendezik, március 19-én.

 

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.