back to top
szombat, május 25, 2024

Őrült verseny, csodás befutó: Gonzalez nyerte a Mazdák első futamát

Dátum:

Megosztás:

Óriási csatában, Tyler Gonzalez nyerte a Mazda MX-5 Kupa csütörtöki nyitóversenyét. A 17 éves amerikai pályafutása során először győzött.

- Reklám -

Őrült küzdelmet hozott a Mazda MX-5 Kupa daytonai első futama. Az eső áztatta pálya a várakozásoknak megfelelően jelentős kihívások elé állította a mezőnyt. Szinte nem volt olyan perce a versenynek, amikor ne csúszott volna ki valaki, ennek köszönhetően pedig egy alkalommal, a verseny féltávjánál a sárga zászló is előkerült.

- Reklám -

Az újraindítás után a regnáló bajnok, Gresham Wagner került az élre, aki egy 6 fős bollyal együtt elszakadva harcolt a győzelemért. Legalábbis az utolsó percekig úgy tűnt, akkor azonban a 12. helyről felkapaszkodó amerikainak egy áthajtásos büntetés miatt az élről ki kellett állnia a pitbe.

Az elsőségért így Rollan, Gonzalez, Nunez, Zilisch, valamint Thomas küzdöttek. A célegyenes bejáratánál még a 87-es autót terelgető Hixon Motor Sports-os vezetetett, a szélárnyék azonban meghúzta Gonzalezt, aki így pályafutása első győzelmét aratta.

- Reklám -

Az előző szezont 3. helyen záró Rollan-t még a tavalyi mid-ohioi győztes, Chris Nunes is megelőzte, így csak a harmadik hely lett az övé. Ráadásul a befutó után lelassító autók közt egy kis koccanás is kialakult, melynek szintén Rollan látta kárát. A 27 éves kaliforniai így adott némi munkát a szerelőinek a pénteki második futam előtt.

Mi sem mutatja jobban, mennyire szoros volt a verseny, mint az időkülönbségek. Az első helyről mindössze 62 század másodperc döntött, és a második-harmadik helyen is mindössze 2 ezred volt a különbség Nunes javára.

A verseny befutója:

A győztes Gonzalez értelemszerűen elégedett nyilatkozott a versenyt követően.

„2019-ben versenyeztem utoljára az MX-5 kupában, most pedig visszatérve rögtön győzelemmel kezdtem” – mondta Gonzalez. „A Copeland Motorsportos fiúk nagyon sokat segítettek azzal, hogy ilyen remek autót adtak alám. Nagyon jó móka volt esőben vezetni. Jó érzés újra az MX-5 kupában versenyezni. Remek versenyeket lehet futni ezzel az autóval.”

Gonzaleznek sűrű hétvégéje lesz, mivel a Mazda futamok mellett az IMSA Michelin Pilot Challenge-ben is indul. A fiatal floridai ezzel kapcsolatban bizakodóan elmondta, reményei szerint ott is hasonlóan fog majd szereplni.

Előtte azonban egy újabb Mazdás megmérettetés vár rá. Az MX-5 kiupa második versenyét pénteken, magyar idő szerint 16:15-kor rendezik.

Az első futam végeredménye – LINK