péntek, február 23, 2024

Tom Blomqvist hamarosan IndyCar autót tesztelhet

Dátum:

Megosztás:

A Meyer Shank Racing tesztlehetőséget fog biztostani az IMSA DPi sztárjának, Tom Blomqvistnak az elkövetkezendő hónapok valamelyikében.

- Reklám -

A svéd rali legenda, Stim Blomqvist fia – aki még az uborkaszezon során csatlakozott a vadonatúj WeatherTech Sports Car Championship-be az Acura ARX-05 60-as autójának legénységéhez – a DPi kategóriát vezető gyári autó volánja mögött valósággal sziporkázott.

- Reklám -

Blomqvist rögtön meg tudta nyerni a Rolex 24 órást Daytonában az MSR-rel és a korábbi gyári BMW pilóta a legutóbbi két pole-pozíciót is meg tudta szerezni a 60-as rajtszámú Acurával. Emellett pedig már zsinórban 5 alkalommal állhatott fel a dobogóra a csapattársával, Oliver Jarvisszal.

Az MSR vezetője pedig Blomqvist jó teljesítményét egy IndyCar teszttel ajándékozza meg, ahol a svéd kiválóság egy Honda erőforrás által hajtott autót vezethet majd.

- Reklám -

„Tom eredetileg az együléses versenyautók megszállottja, és így az IndyCarra is abszolút nyitott volt” – árulta el Shank a RACER kamerái előtt nyilatkozva. – Tom messze túlteljesítette az elvárásainkat a sportautónkban, szóval már alig várom, hogy egy IndyCar autóban is megmutathassa magát.”

Blomqvist – aki a 2014-es FIA Formula 3-ban a bajnok Esteban Ocon és a 3. helyezett Max Verstappen között lett rangsorolva az év végén az egyéniben – számára nem számít ismeretlen terepnek az együléses versenyautózás, ugyanis korábban már megfordult a Formula E-ben.

Ami pedig a Meyer Shank Racinget illeti, a legfrissebb sajtóértesülések szerint Hélio Castroneves marad majd Simon Pagenaud csapattársa, ami a svéd pilóta számára ellehetetlenítené egy esetleges IndyCar szezont. Azonban a csapatot vezető Shank szerint „semmit nem érdemes kizárni Blomqvist esetében, ugyanis a jövőben még bármi megtörténhet.”